Afbeelding

Tolg 'Art exposeert brons

Algemeen

WIERDEN – De voorjaarsexpositie bij galerie Tolg'Art in Wierden laat drie intrigerende kunstenaars in hun boeiende beeldtalen aan het woord. De vernissage is zaterdag 18 februari om 14.00 uur aan de Tolgaarde. De kunstenaars zijn daarbij aanwezig.

Evert van Fucht is beeldhouwer van bronzen beelden. Autodidact en actief vanaf 1975. Van Fucht woont en werkt in noordoost Nederland. Hij maakt vrij werk, maar werkt ook in opdracht. De schepping in al zijn facetten boeit hem. Hij kopieert de werkelijkheid niet, maar schept natuurlijke vormen die getuigen van groeikracht, schoonheid en verval. Dat brengt hij tot uitdrukking door het ruwe brons te stollen, buigen, smeden en lassen. Kleur en bijzondere contrasten bereikt hij door patineren, slijpen en polijsten. Boeiend en verrassend werkt dat je meeneemt op reis.
Yvonne Prinsen werd na haar studie ondernemer in de detailhandel, maar daarnaast tekende en schilderde zij. Later volgde zij alsnog een opleiding in de schilderkunst. In 2016 studeerde ze af De Foudgumse School, de academie voor de nieuwe schilderkunst. Prinsen hanteert een geheel eigen beeldtaal waaruit licht, sfeer en betrokkenheid spreken. Ze werkt figuratief, het liefst in olieverf met uitstapjes naar pastel en aquarel. Huiselijke taferelen, vakantietripjes, ontmoetingen; momenten uit haar omgeving zijn vaak het uitgangspunt voor haar schilderijen. De waarde en schoonheid van alledaagse momenten gaat vaak op in allerlei beslommeringen, maar zij laat voortbestaan in haar schilderijen.
Melda Wibawa woont sinds 2000 in Leeuwarden. Zij koos voor een architectuuropleiding. Ze ging werken in de webdesignwereld en het tekenen verdween naar de achtergrond. Toch bleef het haar grote passie. Vanaf 2010 volgde ze meerdere cursussen bij de bekende Friese schilders Tjeerd Landman, Peter B. van Houten en Margreet Boonstra. Bij haar eerste kennismaking met olieverf was zij op slag verliefd op dit medium.
In 2014 startte zij aan De Foudgumse School. Zij werkt graag buiten voor een beter contact n met haar onderwerpen. Dat dwingt tot een directe en accurate werkwijze. Stadsgezichten zijn haar favoriete onderwerpen, maar ze richt de blik ook graag verder.
De expositie loopt van 16 februari tot en met 26 maart 2017.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 4 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 5 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 9 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 11 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04