Afbeelding

Jubileumconcert Rijssens Mannenkoor

Algemeen

Rijssen – Dit jaar bestaat het Rijssens Mannenkoor 90 jaar. In verband hiermee geeft het mannenkoor op vrijdag 3 maart een jubileumconcert in het Parkgebouw te Rijssen.

Speciale medewerking aan dit concert zal worden verleend door zangeres Petra Berger. Andere musici die hun medewerking verlenen zijn: Jan Lenselink en Gezinus Veldman, piano, Andre Pouwer, synthesizer en niet te vergeten, de eigen koorsolist Ard Kamphuis. Het jubileumconcert moet een bijzonder concert worden. Dirigent Freddy Veldkamp heeft dan ook een gevarieerd programma opgesteld van oude, bekende nummers, maar ook nieuwe nummers zullen niet ontbreken.
Bij een jubileumconcert horen natuurlijk, naast het mannenkoor, ook bijzondere musici. Een daarvan is de bekende zangeres Petra Berger.
Een zangeres die kan bogen op een flinke populariteit en die bekend staat om haar grote vakmanschap in de wereld van de licht klassieke muziek. Zij weet als geen ander het publiek te raken met haar engelachtige, loepzuivere stem. In combinatie met de krachtige koorzang van het mannenkoor, zal dit ongetwijfeld zeer fraai klinken. En wat te denken van de duetten met Ard Kamphuis. Ongetwijfeld zal het een avond worden met veel muzikale hoogtepunten, zeker met behulp van de nieuwe, akoestische geluidsinstallatie, in het Parkgebouw. Het Rijssens Mannenkoor wordt tijdens hun concerten vaak begeleid door 1 van de pianisten Jan Lenselink of Gezinus Veldman. Beide mannen verlenen aan dit concert hun medewerking.
Beide heren behoeven nauwelijks nadere introductie.
Zij weten het koor altijd op hun eigen wijze prachtig te begeleiden, maar verzorgen ook altijd een eigen muzikaal intermezzo.
Ook dat zal tijdens dit concert niet ontbreken. Ook toetsenist Andre Pouwer op synthesizer zal aan dit concert zijn medewerking verlenen. Ook Andre begeleid het mannenkoor regelmatig bij hun concerten, de laatste keer was bij het kerstconcert in een uitverkocht Parkgebouw. Het mannenkoor en alle medewerkende artiesten zullen er alles aan doen om van het jubileumconcert een bijzondere happening te maken, waarover het publiek nog lang zal napraten.
Het concert begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur.
Kaarten voor dit concert kosten € 20.00. De kaarten zijn te koop aan de kassa bij het Parkgebouw.
Ook kunt u kaarten online bestellen via
www.parkgebouw.nl .

Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 2 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 4 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 8 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 10 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07
Afbeelding
Oranjezangavond in de Zuiderkerk 11 apr, 10:09