Afbeelding

Zuid Eschmarke wint royaal van Rijssen

Algemeen

ENSCHEDE - In de laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 moesten scheidend trainer Folkert Velten en zijn selectie naar Enschede om het op te nemen tegen Zuid Eschmarke.

Een team dat 5 punten achter Sportclub staat op de ranglijst en waarvan thuis gewonnen werd. Een wedstrijd overigens die er voor de ranglijst niet meer toe doet en dus is er ruimte om enkele jonge spelers ervaring te laten opdoen. Met hetzelfde elftal als vorige week werd om precies half drie begonnen. Zuid Eschmarke liet er geen gras over groeien en scoorde vanaf de aftrap. Gelukkig stond Johan ter Harmsel op gelijke hoogte en vlagde terecht voor buitenspel. In de zevende minuut was het Maxim van Straaten die Marcel Dangremond in scoringspositie bracht, maar dit mislukte.
Zo'n tien minuten later werd Dirk Oosthoek op het middenveld op schandalige wijze onderuit geschoffeld. Iedereen dacht aan rood, maar de scheidsrechter deed het af met een gele kaart. Hiermee waren de kaders gezet en werd de wedstrijd harder en werd steeds vaker onderbroken voor vrije schoppen. In de 38ste minuut liep het Devlin Roessink in zijn eentje door de verdediging van Zuid Eschmarke. Hij kreeg geen kans het af te ronden. De mannen uit Enschede waren trefzeker in de tegenstoot. Zij lieten via Mark Kuis de 1-0 aantekenen. Ruststand 2-0.

Geen succes
Na de rust twee wissels bij Sportclub Rijssen: Marthijn Schottert en keeper Ronnie Nijland werden gewisseld voor Tim Bouwhuis en Tom Markvoort. Dat maakte voor de wedstrijd geen verschil. Sportclub Rijssen probeerde te voetballen en maakte kansjes niet af. Pas na de 4-0 en 5-0 wist Jasper Kreijkes toch nog een 5-1 bij te schrijven.

Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 2 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 4 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 20 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 22 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06