Afbeelding

Koppelviswedstrijd op Nationale Hengeldag.

Algemeen

RIJSSEN - Hengelsportvereniging "Ons Vermaak" uit Rijssen organiseert op de Nationale Hengeldag 27 mei een koppelwedstrijd van 9.00 tot 11.00 uur en het loten om mee te doen met de wedstrijd is om 8.00 uur.

Vroeger mocht er van 1 april tot 1 juni niet worden gevist. In deze 'gesloten tijd' werd door sportvissers tandenknarsend uitgezien naar de feestelijke heropening van het visseizoen. Na de afschaffing van de gesloten tijd werd de laatste zaterdag van mei uitgeroepen als hét moment om jaarlijks het visseizoen symbolisch te openen. Een mooi moment om iedereen zelf te laten ervaren hoe leuk en spannend vissen eigenlijk is. De koppelwedstrijd is bij de visvijver gelegen op de hoek van de Nijverdalseweg en de Morsweg. Alle inwoners uit Rijssen en/of leden van Ons Vermaak worden uitgenodigd hieraan deel te nemen. Deelname is gratis.

De wedstrijd
Er wordt gevist met koppels welke bestaan uit een jeugdvisser (jonger dan 15 jaar) en een oudere. Koppels met 2 jeugdvissers zijn ook toegestaan. Een koppel bestaande uit 2 personen vist dus samen voor een plek in het klassement. Er wordt gevist op alle soorten vis, waarbij de totale lengte van de gevangen vis telt. De vis wordt na de wedstrijd gemeten, een leefnet is dus noodzakelijk. Iedereen dient zijn eigen visspullen, aas en voer mee te nemen. Na het klinken van het startsignaal mag er gevoerd en gevist worden. De wedstrijd is afgelopen als het signaal nogmaals klinkt. Hierna wordt de vis gemeten, en wordt de eindstand bepaald. De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd. Om iedereen een kans te geven is voor deze wedstrijd alleen het vissen met de vaste hengel toegestaan, en is de maximale hengellengte bepaald op 9,5 meter. 

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 6 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 8 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 12 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 14 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20