Afbeelding

Ondernemers betalen de Molenhoekbus

Algemeen

RIJSSEN – Dagactiviteitencentrum De Molenhoek heeft een splinternieuwe bus die volledig betaald is door ondernemers.

Vrijdagmiddag kreeg een verheugde bestuursvoorzitter Wim Baan de sleutels van Henry Dannenberg van Attentiv Hypotheken en Verzekeringen. Dannenberg deed dat uit naam van alle 18 sponsoren, die daarna gastvrij op de Molenhoek werden ontvangen voor een drankje en een hapje.

Vijf jaar
Vijf jaar lang sponsoren de 18 ondernemers de bus. "En daar zijn wij ontzettend blij mee," benadrukken de bestuursleden Wim Baan en Jan Nuijsink. "We hadden twee oude bussen die niet meer te repareren waren én we hadden nog een extra bus nodig. Maar drie nieuwe bussen zat er gewoonweg niet in.

Royaal
Toen heb ik contact gezocht met een onderneming die de door ons opgegeven sponsors wilde benaderen om de financiering van één bus rond te krijgen. Dat is geweldig goed gegaan. De benodigde 18 ondernemers waren heel vlot bereid om op de bus een advertentie te zetten en daar royaal voor te betalen. Daarna meldde zich nog een ondernemer die vijf jaar lang de brandstofkosten voor zijn rekening wil nemen."

Overnemen
De toegezegde financiering door de ondernemers is genoeg voor 5 jaar. "Daarna kunnen we de bus overnemen voor de dan geldende dagwaarde óf we gaan op zoek naar ondernemers voor een nieuw contract. We gaan onderzoeken wat voor ons tegen die tijd haalbaar is," aldus beide heren.

Dagelijks
Dagelijks worden zo'n 55 mensen met een verstandelijke en soms lichamelijke beperking uit Rijssen en omstreken met busjes naar Dagactiviteitencentrum De Molenhoek gebracht of ook naar een van de nevenvestigingen van Siloah, de Firma aan de Watermolen en Zorgboerderij de Borkeld. Zo'n 30 vrijwillige chauffeurs en chauffeuses staan daar voor klaar. "Overigens kunnen we nog altijd vrijwillige chauffeurs gebruiken," zeggen beide heren. "Zijn er mensen die wat voelen voor dit dankbare werk, neem contact met ons op."

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 3 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 5 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 9 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 11 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20