Afbeelding

Dennis Nijsink wast auto's zonder water

Algemeen

ALMELO – Het klinkt als een grap, maar Dennis Nijsink (20) van Greenest Carwash wast echt auto's zonder water.

"Een andere grap is dat we door ons systeem niet zijn gebonden aan een wasstraat. Wij komen naar onze klanten toe. En dat heeft meer voordelen dan je denkt," zegt Nijsink.

Geen tijdverlies
De jonge ondernemer uit Rijssen werkt vanuit een overzichtelijke bedrijfsunit aan de Virulyweg 21 N in Almelo. "Maar voor onze klanten maakt dat niet uit; we komen immers naar hen toe. We wassen bedrijfswagens bij het bedrijf. Zelfs als het regent kan het doorgaan. Dus nooit tijdverlies; je bent je wagens niet kwijt omdat ze naar de wasstraat gereden moeten worden. Door onze aanpak blijft het wagenpark volledig beschikbaar voor de ondernemer. Bij particulieren komen we aan huis en zelfs is het mogelijk dat we de auto wassen bij de supermarkt als jij aan het boodschappen doen bent."

Milieuprijs
Het wassen zonder water is een systeem dat Greenest Carwash al ruim vijf jaar succesvol toepast. "De Fransman Jerome Chanson is ermee begonnen. In Frankrijk moet men al 20 jaar heel zuinig omgaan met drinkwater. Vandaar ook dat de overheid ieder initiatief waarmee drinkwater bespaard kan worden enorm stimuleert. In 2014 won Greenest Carwash de milieuprijs. Door een samenloop van omstandigheden kwam de oprichter in Nederland terecht en heeft het wassysteem geïntroduceerd en via een franchiseformule verder uitgebouwd. Er zijn nu in Nederland in totaal 11 franchisenemers."

Justitie
Nijsink doet er bescheiden over, maar in zijn kaartenbak zitten prominente opdrachtgevers. "We sloten pas een mooi contract af met Aveko de Bondt. Maar ook de Belastingdienst is een klant, het Rijksvastgoedbedrijf en we reinigen de poolauto's van Defensie; allemaal bedrijven die graag gebruik maken van onze milieuvriendelijke dienstverlening.

Groene stroom
De stroom in de accu's voor de stofzuigers in onze bedrijfswagens is groene stroom en schoonmaakproducten en doeken hebben een milieukeurmerk. En dan hebben we de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), dat is een hele goede klant. Alles wat binnen in een mens zit kan eruit komen als ze van en naar justitiële inrichtingen worden vervoerd. Maar we zijn overal op berekend," zegt Nijsink, "en we maken alles keurig weer schoon."

Handmatig
Er wordt gewerkt met reinigingssprays en schone zachte doeken en vaak ververst worden. "Zo voorkom je dat je de wagen reinigt met een zanderige doek. Bovendien werken we handmatig waardoor rekening kunnen houden met iedere ronding, hoek of holte van de wagens.

Restwaarde
Een wasstraat is een automaat, maar wij werken met mensen. De kwaliteit van de reinigingsbeurt is dus hoger en hoe beter je de auto reinigt, hoe hoger de restwaarde."

Polijsten
Nijsink polijst ook auto's. Voor particulieren, maar ook voor bedrijven en ook dat gebeurt met ambachtelijke grondigheid. "Maar daarvoor heb je speciale middelen en gereedschappen nodig en daarvoor moet de wagen wel naar mijn werkplaats," aldus Nijsink die het werk met veel motivatie doet. Wie meer wil weten kan terecht op www.greenestcarwash.nl

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 2 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 3 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 8 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 10 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04