Afbeelding

Wethouder Beens prijst cultuuracties

Algemeen

RIJSSEN – Cultuurwethouder Ben Beens (SGP) bracht namens het gemeentebestuur de felicitaties over aan de Stichting Stadsmuziek bij het 40-jarige jubileum van het stadhuisorgel.

De wethouder prees alle inspanningen van de Stichting Stadsmuziek, sponsoren en de Culturele Adviesraad om het orgel een goede functie te geven voor de samenleving.

Laagdrempelig
"Het is een orgel dat zeer geschikt is voor kamermuziek. De concerten zijn laagdrempelig, dicht bij het publiek met uitleg over wat er gespeeld wordt. Het heeft me enthousiast gemaakt voor het orgel als instrument en als wethouder ben ik trots op stadhuishal zoals het nu functioneert. Ik wens de Stichting Stadsmuziek en stadsorganist Dick Sanderman veel geluk voor de toekomst."

Rijssen-R'dam
Rijssen en Rotterdam zijn de enige gemeenten in Nederland met een stadhuisorgel waarop ook regelmatig concerten worden gegeven.

Hart van Rijssen
De wethouder memoreerde dat het voortbestaan van het stadhuisorgel, volgens deze krant, nog niet zo lang geleden aan zijden draadje had gehangen. In het bewuste artikel werd gemeld dat het stadhuisorgel op de nominatie stond om verplaatst te worden naar het Parkgebouw of verkocht zou worden aan de Fruytierscholengemeenschap. Volgens Beens vielen de verkoopplannen van het orgel nogal mee. "Wat we eigenlijk hebben gedaan was ons afvragen of het orgel op andere plaats met betere akoestiek niet beter tot zijn recht zou komen dan in Brusselzaal van het stadhuis." Maar de gemeenteraad stak door een motie een stokje voor een mogelijk vertrek van het orgel uit het stadhuis.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 13 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 18 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 20 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 21 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 22 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41