Afbeelding

Maak kennis met Fysio Haarstraat tijdens open huis

Algemeen

RIJSSEN - Fysio Haarstraat in Rijssen organiseert komende zaterdag een open huis in de vernieuwde praktijk. Van 11.00 tot 14.00 uur bent u van harte welkom aan de Haarstraat 59 om kennis te maken met de diverse specialisten.

Want, zo werd al snel duidelijk tijdens ons gesprek: Fysio Haarstraat heeft gedreven vakmensen die u graag helpen bij uiteenlopende klachten. We gingen in gesprek met Richard Wessels, Björn Hodes, Jeannet Wegstapel, Iris Schulte-De Lang en Nicole Olde Samson. Allemaal met hun eigen gespecialiseerde kennis die zij aanbieden in de vernieuwde praktijk. Vorig jaar onderging de praktijk op deze plek een fikse renovatie. Zo werd ook het naastgelegen pand hierbij betrokken zodat een nog grotere praktijk ruimte ontstond met een moderne oefenzaal. Dit geeft voldoende mogelijkheden voor het gaan leveren van kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg en ondersteunende activiteiten aan de Haarstraat 59.

Ondersteuning
Wie binnen loopt bij Fysio Haarstraat, al dan niet met verwijzing van een arts, treft een goed op elkaar ingespeeld team aan. Vanuit het principe van samen, gelijkwaardig en transparant leveren zij uitstekende zorg voor diverse doelgroepen. Zo is in de praktijk aanwezige fysiotherapie, manuele therapie en Kinderfysiotherapie een goede basis om u te helpen bij klachten. Hierbij ligt de nadruk op het stimuleren van natuurlijk herstel van het lichaam met een resultaatgerichte benadering. "Het gaat vaak om het herkennen van patronen. Hoe beweegt iemand, waardoor ontstaan klachten en hoe lossen we deze op?", aldus Richard Wessels. Er wordt dan samen gekeken welke behandeling mogelijk is en wat het beoogde resultaat is. Fysio Haarstraat heeft met Richard Wessels en Bjorn Hodes 2 master manueel therapeuten in huis, die een breed scala aan klachten behandelen, waarbij zij het doel hebben om het bewegend functioneren van de gewrichten en spieren te verbeteren. Dit doen zij door het toepassen van specifieke technieken in gewrichten en spieren met snel verbetering. Dit is onder meer toepasbaar bij hoofd- en nekpijn, schouderklachten en heupklachten.

Resultaatgericht
Bij de behandeling staat de hulpvraag en het welbevinden van de mens centraal. Het herkennen en bijsturen van gedrags patronen speelt een belangrijke rol binnen het behandelplan De fysiotherapeuten brengen het bewegend functioneren in kaart en er wordt samen gekeken naar de beste behandelmogelijkheden. Een actieve benadering waarbij zelfredzaamheid en het beter kunnen voorkomen van klachten in de toekomst een belangrijke rol spelen. Tijdens de therapie wordt wanneer nodig gebruik gemaakt van de nieuwe met apparaten ingerichte "oefenruimte".

Vliegwiel-training
Nieuw bij Fysio Haarstraat is de uit de ruimtevaart afkomstige vliegwiel-training met de kinetic box, die binnen een behandeling toegepast kan worden. Bij vliegwieltraining zijn de gewichten uit de traditionele krachttrainingsapparatuur vervangen door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Om deze as is een koord gewikkeld, waarvan aan het uiteinde door de patiënt wordt getrokken. Het vliegwiel werkt als een soort 'jojo'; hoe harder eraan getrokken wordt, hoe meer weerstand men ondervindt en hoe harder het vliegwiel vervolgens weer terugdraait. Bij vliegwieltraining is elke herhaling dan ook maximaal effectief. Uit onderzoek blijkt dat deze trainingsmethode een veel snellere toename van spierfunctie en -vermogen opplevert dan bij de traditionele krachttraining. Deze trainingsresultaten worden gemeten en vastgelegd in de sofware en wordt gebruikt als feedback tijdens de trainingen. Bij Fysio Haarstraat maakt men gebruik van vliegwiel training bij onder andere revalidatie na een nieuwe knie of heup.

Kinderen
eannet Wegstapel, Iris Schulte-de Lang en Nicole Olde Samson zijn gespecialiseerd in kinderfysiotherapie. Zij kunnen kinderen met (senso) motorische problemen begeleiden waardoor het kind zich zo optimaal mogelijk kan bewegen en ontwikkelen. De indicaties kunnen erg divers zijn, zoals; voorkeurshouding/afplatting hoofdje bij baby's, motorische ontwikkelingsachterstand t.o.v. leeftijdsgenoten, veel vallen, angst om te bewegen, houterig bewegen, slechte houding, moeite met knutselen en schrijven, slechte concentratie, niet stil kunnen zitten. Maar ook ademhalingsproblemen, neurologisch en orthopedische klachten worden vaak gezien. Kinderen worden gezien van baby tot jong volwassene. (0 tot 18 jaar). Ouders hoeven hiervoor niet doorverwezen te worden door een arts of specialist, ze kunnen ook rechtstreeks contact opnemen.

Kinderbekkenfysio
Jeannet Wegstapel is geregistreerd kinderbekkenfysiotherapeute en biedt ondersteuning bij Plas- en poepproblemen maar ook bij bedplassen op iets oudere leeftijd. De klachten kunnen o.a. bestaan uit Urineverlies, heel vaak moeten plassen, bedplassen, ontlastingsverlies, Obstipatie en angst om te plassen of te poepen. Er is goed contact met de plas en poeppoli van het Deventer Ziekenhuis.

Bikkels en Go For FIt
Fysio Haarstraat biedt voor kinderen het beweegprogramma Bikkels aan, waarbij bewegen vooral leuk moet zijn. Dit wordt aangeboden in 2 leeftijdsgroepen: 8 tot 12 jaar (Bikkels) en 12 tot 16 jaar (Go for (f)it). Waarbij tevens weerbaarheidslessen worden geïntegreerd om het zelfvertrouwen te verbeteren. Fitkids is een beweegprogramma voor kinderen met een beperking of chronische ziekte. Om kinderen te laten ervaren dat zij ook met hun beperking of ziekte leuk kunnen sporten in groepsverband. Voor scholen wordt Zit met Pit aangeboden om een goede zithouding te promoten.

Kom langs
Kom zaterdag langs bij het open huis van Fysio Haarstraat aan de Haarstraat 59 in Rijssen. Kijk ook op: www.fysiohaarstraat.nl

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 2 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 7 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 10 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 10 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 12 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41