Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Stadsgids voor Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - De nieuwe Stadsgids voor Rijssen is officieel overhandigd aan burgemeester Arco Hofland.

De Stadsgids is gemaakt door Rolf Halverhout (rechts) en Leonie Blaauwgeers van Toerisme Rijssen-Holten en werd aangekondigd door de Rijssense dialectdeskundige Martin ter Denge.

Bootn-Matn
Voor de gelegenheid fungeerde Ter Denge als stadsomroeper compleet met koperen bekken, waarna hij de verschijning van de Stadsgids aankondigde zoals vader en zoon Bootn-Jan van oudsher ook deden. Het antieke omroepersbekken was welwillend beschikbaar gesteld door de Rijssens Musea.

Ondernemers
De nieuwe Stadsgids bevat een keur aan gegevens over het Rijssense winkelbestand. De ondernemers stellen zich op stijlvolle wijze voor in de gids met tekst en beeld.

Hartpagina
De hartpagina van de Stadsgids bevat een grote overzichtelijke plattegrond waar op de ondernemers via duidelijke nummers precies terug te vinden zijn. Ook alle ruimte parkeergelegenheden waar de auto gratis neergezet kan worden staan aangegeven op de plattegrond.

Stadswandeling
Het extra van de nieuwe Stadsgids zit hem in uitgebreide toeristische informatie en talloze historische weetjes over de stad Rijssen. De Stadsgids bevat ook een fietsknooppuntenroute "Rondje Rijssen" en een stadswandeling die voert langs bekende en onbekende plaatsen in Rijssen. De Stadsgids is verkrijgbaar bij de Tourist Info bij de Readshop en het Rijssens Museum.

Luistersteen
Ook de luistersteen van de Liberation Route is opgenomen in de Stadsgids, maar ook een stuk geschiedenis van de VVV in Rijssen die in 1911 werd opgericht. Verder is uitgebreide informatie opgenomen over havezate De Oosterhof waarin nu het Rijssens Museum en het Internationaal Brandweermuseum is gehuisvest.

Parkgebouw
Ook de achtergronden van het Parkgebouw, het Volkspark, de Pelmolen, het Leemspoor en de Enterse Zomp ontbreken niet.


 

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 12 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 13 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 17 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 19 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04