Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Nieuwe baliefoto's voor Rijssense Musea

Algemeen

RIJSSEN - De balies van de Rijssense Musea zijn sinds kort compleet gemaakt door grote foto's van fotograaf Arjan Baan.

Bij binnenkomst in Tweede Bouwhuis waarin de receptie en het Brandweermuseum is gevestigd, springt de receptiebalie meteen in het oog. De aloude havezate is door de fotograaf van uit een onverwachte hoek gefotografeerd. Dat geeft niet alleen een ongewone kijk op het kasteel, maar ook de zijkant van het gebouw is op onverwachte wijze in beeld gebracht.

Eerste Bouwhuis
In de kelder van het Tweede Bouwhuis staat gelijk rechts bij binnenkomst de balie. Ook hierop is ongeveer dezelfde afbeelding aangebracht, maar de focus is iets verlegd zodat ook de kasteeltuin en het Tweede Bouwhuis én op de achtergrond het Eerste Bouwhuis zichtbaar zijn gemaakt.

Passend
De afwijkende maatvoering van de designbalie, gemaakt door André Nijkamp van Interiom, plaatste de fotograaf voor een extra moeilijkheid, omdat het beeld moest passen in de receptiebalie die aan de rechterkant omhoog loopt. Maar daarin is Arjan Baan zeer goed geslaagd.

Ledverlichting
Gerrit Dannenberg van de Rijssense Musea is bijzonder blij met aankleding van de balies. "Het was nogal even puzzelen, maar samen met André en Arjan zijn we prima uitgekomen. De receptiebalie wordt ook door zachte ledlampen aangelicht, zodat de afbeeldingen extra goed tot hun recht komen."

Winterfoto's
De huidige foto's zijn winterfoto's. Het is de bedoeling dat in de loop van de tijd alle vier seizoenen terug te zien zijn in afbeeldingen op de beide balies. "Het mooiste zou zijn om dat dit jaar rond te krijgen, maar we weten nog niet helemaal zeker of dat gaat lukken. Bij het maken van de juiste foto's van de vier jaargetijden ben je natuurlijk altijd sterk afhankelijk van de weersomstandigheden."

Kwaliteit
Maar op zich hoeft dat geen probleem te zijn, want de foto's van Arjan Baan zijn van een dusdanige kwaliteit dat je er na één kwartaal nog lang niet op uitgekeken bent. We zijn bijzonder blij met het werk van deze fotograaf," aldus Dannenberg.

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 1 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 4 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 7 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 9 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20