Afbeelding

Buitengebied van Rijssen voorzien van AED

Algemeen

RIJSSEN - Wethouder Ben Beens van de gemeente Rijssen-Holten plaatste met assistentie de jeugdige Dennis Hoppen op woensdag 9 mei op de locatie Ligtenbergerdijk 137 in Rijssen een AED (Automatische Externe Defibrillator). De locatie was welwillend beschikbaar gesteld door het echtpaar Richard en Annemieke Hoppen, als een van de acht locaties in het buitengebied van Rijssen-Holten. De gemeente gaat daarbij uit van een dekkingscirkel van 1500 meter. Op de nog volgende zeven locaties in het buitengebied is de gemeente overeen gekomen om AED's te plaatsen: bij de familie Luggenhorst Okkenbroekseweg 2 Holten bij de familie Ter Stal Vijfhuizerweg 12 Holten, bij Kinderboerderij Dondertman Meester Bosweg 5 in Holten, Café de Keizer Holterstraatweg 186 Rijssen, Het loonbedrijf Pap Evertjesweg 9 Holten bij de familie Kappert Postweg 128 Holten. De achtste AED wordt geplaatst in het Opbroek, waarbij momenteel onderzoek wordt gedaan naar een geschikte locatie.

Volgens wethouder Beens is de gemeente Rijssen-Holten in het jaar 2005 het AED Project gestart met het plaatsen van 20 AED's uitgaand van een dekkende netwerk binnen de kernen Rijssen en Holten. In de loop van de jaren is het aantal AED's in de kernen uitgebreid zowel door de gemeente als door particuliere eigenaren. In de loop van 2016 en 2017 zijn de gemeentelijke AED's waarvan de bedrijfsgarantie was verlopen, vervangen door nieuwe AED's, dit gebeurde eveneens voor de particuliere AED's. Verouderde AED kasten werden vervangen door verwarmde en weerbestendige kasten. Met de plaatsing van bovengenoemde genoemde AED's in het buitengebied komt het aantal gemeentelijke AED's op 39 stuks.

Gemeenschap kan niet zonder burgerhulp:
In zijn slotwoord gaf de wethouder nogmaals het belang aan, van het beschikbaar stellen van hun woning/bedrijf aan, voor het plaatsen van AED's. Hij ondersteunde zijn woorden met een praktijkvoorbeeld, waarbij een burgerhulpverlener door gebruik te maken van een AED het leven redde van een hartpatiënt in onze gemeente. Volgens de wethouder kunnen zowel de gemeente als ook de inwoners van de gemeente niet zonder burgerhulpverleners, mensen die zich belangeloos inzetten voor hun medemens, en zich aanmelden bij de Hartslag Nu zodat zij kunnen worden opgeroepen als burgerhulpverlener .

Volgen cursus:
Misschien is de uitbreiding van de AED locaties een stimulans voor inwoners om een cursus reanimatie+AED bediening te gaan volgen. Voor het volgen van deze cursus is er een vergoeding beschikbaar. Tenslotte bedankt wethouder Beens de familie Hoppen voor het beschikbaar stellen van hun locatie voor plaatsing van een AED. Hij bezegelde deze dankt met de overhandig van een bos bloemen aan mevrouw Annemieke Hoppen.

-Dick Tukkers

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 5 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 7 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 11 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 13 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04