Afbeelding

Gert Harm ten Bolscher gedeputeerde Overijssel

Algemeen

RIJSSEN - Ir. Gert Harm ten Bolscher wordt gedeputeerde van Overijssel.

De 50-jarige Rijssenaar stond nummer 2 op de provinciale kandidatenlijst van de SGP en maakte al enkele jaren deel uit van de SGP-statenfractie. Ten Bolscher is in Rijssen en omgeving geen onbekende. Hij ruilt zijn baan als directeur bij Geas Energiewacht in voor het dagelijks bestuur van de provincie. Voorheen voerde hij het bewind over de Twentse vestiging van de landelijk opererende ingenieursbureaus van DWA.

Portefeuille
Het coalitieakkoord en de beoogde gedeputeerden werden dinsdagmiddag gepresenteerd in het Stadslab in Almelo. Ten Bolscher krijgt de portefeuille Landbouw en Natuur. Daarnaast gaat hij ook over Vergunningverlening, Huisvesting en Facilitaire Zaken.

Trots
SGP-lijsttrekker en onderhandelaar Dirk van Dijk uit Genemuiden is blij met het onderhandelingsresultaat. "Met 2 zetels ben je niet direct in beeld om mee te doen aan het college. Wij vonden ook steeds dat bij de collegevorming zo veel mogelijk recht gedaan moet worden aan de verkiezingsuitslag. Forum voor Democratie had van ons mogen meedoen, maar onderhandelingsverloop heb je niet in de hand en het is duidelijk anders gelopen. Wij zijn wel zeer gemotiveerd om onze bijdrage te leveren en de portefeuille die we krijgen is Gert Harm ten Bolscher op het lijf geschreven. We hebben een mooie agrarische sector in Overijssel met hardwerkende mensen. Daar zijn we trots op en die agrariërs verdienen vooral de komende tijd onze volle aandacht."

Sfeer
Volgens Van Dijk en Ten Bolscher zijn de onderhandelingen in een goede en open sfeer verlopen. "Het klikte eigenlijk meteen. We hebben grondig gediscussieerd en zijn niet op breekpunten gestuit. Sterker nog: in het nieuwe collegeakkoord staan heel veel zaken die ook in ons verkiezingsprogramma stonden." Dat Van Dijk zelf niet plaatsneemt op het pluche is een bewuste keus. "Ik ben er al langere tijd van overtuigd dat Gert Harm een uitstekende kandidaat is en toen hij zei bereid te zijn om gedeputeerde te worden, heb ik hem met volle overtuiging voorgedragen."

Afbeelding
Principeverzoek windturbines 2 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 3 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 21 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50