Afbeelding

Goede doelen loterij voor hartveilig Twente

Algemeen

TWENTE - Wie o wie wordt in oktober 2020 de gelukkig winnaar van een droomauto. Het kan zomaar gebeuren door de eenmalige goede doelen loterij van ‘de Hart Loterij’. De winnaar wint een shoptegoed van 100.000 euro te besteden aan een droomauto naar keuze.

Wekelijks krijgen 300 mensen een hartstilstand, de inzet van burgerhulpverleners en AED’s is hierbij essentieel. Henk Poort en zijn stichting Twente Hart Safe zetten zich al 13 jaar vrijwillig in voor een hartveiligere samenleving.

Het idee
Het idee voor deze loterij is eigenlijk spontaan ontstaan. Henk Poort was in gesprek met enkele Twentse ondernemers over het tekort aan AED’s en het missen van structurele ondersteuning. Dat moet anders dachten zij en samen kwamen zij tot het idee voor een loterij. Dit vergde de nodige voorbereiding, zoals het aanvragen van een vergunning. “Eind maart heeft de Nederlandse kansspelautoriteit de aanvraag goedgekeurd en ons het groene licht gegeven.” Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat de trekking eerlijk verloopt, deze zal worden uitgevoerd door een notariskantoor te Enschede. “Met de opbrengst van de loterij kunnen wij nu echt een groot verschil gaan maken en levens redden.”

Prijzen
Voor zo’n grote loterij zochten wij een knaller van een prijs: een droomauto ter waarde van 100.000 euro. Toch wilden wij niet afhankelijk zijn van 1 merk of type auto, daarom is gekozen voor een shoptegoed van 100.000 euro van Firstgear Cars te Almelo. Naast de auto zijn er nog andere prijzen te winnen zoals een wooncheque ter waarde van 10.000 euro van Maison Manon te Enschede en nog acht fantastische prijzen.

Loten
Er zijn 9999 loten à 100 euro te koop en als deze allemaal verkocht worden is er een winkans van 1 op 1000. De kansspelbelasting wordt betaald uit de opbrengst van de loterij. Iedereen die het goede doel wil steunen en kans wil maken op de prijzen kan een lot aanschaffen via de website Hartloterij.nl

Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 1 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 5 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 7 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00