Afbeelding

Het donker tegemoet

Algemeen

HOLTEN - Op 6 augustus bent u van harte welkom om met de gidsen van het Natuurmuseum Holterberg mee te gaan op een tocht door de Holterberg, het donker tegemoet. De wandeling begint om 21.00 uur en start bij het Natuurmuseum.

Via de Motieweg neemt de gids u mee naar de Heksenweg. De Motieweg dankt zijn naam aan de markante Holtense burgermeester baron van der Borch van Verwolde. De gids zal u er alles over vertellen. Bij de Heksenweg is het uitkijken geblazen. Het verhaal gaat dat hier vroeger heksen, zoals de angstaanjagende Old Minneke, leefden.

De tocht gaat verder door het Numendal. Dit dal is zo’n 50.000 jaar geleden ontstaan toen de ijsmassa’s die over Nederland kwamen begonnen te smelten. Een indrukwekkend stukje Holterberg. Wellicht laat een ree zich nog even zien of laat een bosuil van zich horen. En wie weet is de roep van een nachtzwaluw nog te horen op de heide. Kortom, een prachtige wandeling onder begeleiding van een ervaren gids die alles weet over de bijzondere natuur, het dierenleven en de sagen en mythen van de Holterberg.

Informatie
De wandeling start om 21.00 uur vanaf Natuurmuseum Holterberg. Deelname kost voor volwassenen 7,50 euro en voor kinderen 5,- euro. Dit is inclusief een drankje. Reserveren voor de tocht is verplicht en kan via telefoonnummer 0548-361979 of per e-mail naar info@museumholterberg.nl. Natuurmuseum Holterberg vindt u aan de Holterbergweg 12 in Holten. Meer informatie is te lezen op www.museumholterberg.nl

Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 1 uur geleden
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 3 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 15 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 17 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54