Afbeelding

Pursang geeft concert met Glennis Grace

Cultuur

De onlangs gehouden open repetitie van het popkoor Pursang uit Rijssen was een groot succes. Maar liefst zeven zangers en zangeressen meldden zich. En ze kunnen meteen vol aan de bak, want op zaterdag 11 maart a.s. staat er een groots concert in het Parkgebouw op de rol. Samen met het Jongemannenkoor uit Oldenzaal en de bekende zangeres Glennis Grace zorgen zij, onder leiding van dirigent Erwin Strikker, voor een muzikale avond vol herkenbare muziek.

Alle leden van het 40 jaar jonge Pursang hebben hun roots in Rijssen en omgeving. En terwijl de klassieke koren hier hoogtijdagen vierden, groeiden zij op met Elvis, The Beatles en Abba. De invloed van en liefde voor deze popmuziek zijn duidelijk terug te horen tijdens dit concert vol nostalgie en eigentijdse muziek. Ballads, rock en popmuziek wisselen elkaar af. Samen met Glennis Grace, die het tweede deel van het concert grotendeels voor haar rekening neemt. Haar grote doorbraak kwam in 2011, dankzij het programma De Beste Zangers Van Nederland. Haar vertolking van Volumia's Afscheid werd een nummer 1-hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als Wil je niet nog 1 nacht met Edwin Evers. Glennis Grace heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland.
Maar niet alleen Glennis komt naar Rijssen, ook het Jongemannenkoor Oldenzaal zal voor het voetlicht treden deze avond. Dit koor is een 'opvolger' van het Stadsknapenkoor Oldenzaal. Ná hun stemwisseling en hun 14de verjaardag kunnen de jongens van het knapenkoor doorgaan met zingen bij het Jongemannenkoor. Naast de vele concerten met het jongenskoor verzorgen de jongemannen ook eigen optredens. Deze avond zullen zij op geheel eigen wijze vooral hedendaagse muziek ten gehore brengen.
Kortom, een zeer gevarieerde avond, met 20e-eeuwse popmuziek in al haar soorten als basis. Na het concert kan er nog heerlijk nageborreld worden in het Parkgebouw café tijdens een gezellige muzikale afterparty waar de Boogie Kearls (Handy Joe) uit Rijssen voor de nodige sfeer en reuring zullen zorgen.
Aanvang 20.00 uur. Tickets a € 14,50 (exclusief € 0,50 verenigingskosten) zijn verkrijgbaar via www.parkgebouw.nl of aan de theaterkassa (op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur).

Afbeelding
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 18 minuten geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 16 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 18 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 22 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend gisteren
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43