De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.

Kledingbank Rijssen-Holten in ‘de Oude Plus’ nu vaker geopend

Duurzaamheid

RIJSSEN - De Kledingbank Rijssen-Holten is vanaf zaterdag 4 mei elke zaterdag van 10.00 - 12.00 geopend. 

De voormalige Plusmarkt aan de Roelf Bosmastraat heeft de afgelopen jaren een opvallende gedaanteverandering ondergaan. Voorheen een supermarkt, staat het nu bekend als ‘de Oude Plus’, een levendig pand dat volledig duurzaam en gasvrij is geworden. Het herbergt momenteel diverse organisaties die zich inzetten voor de gemeenschap.

In dit gerenoveerde pand neemt de Stichting Kledingbank Rijssen-Holten een prominente positie in. Direct bij de ingang staat een grote groene kledingcontainer waar inwoners hun ongebruikte kleding kunnen achterlaten. Het blijkt dat maar liefst 95 procent van deze ingezamelde kleding herbruikbaar is en elders een nieuw leven krijgt.

Een toegewijde groep vrijwilligers zorgt voor het sorteren van de ontvangen kleding. Alleen schone en onbeschadigde kledingstukken worden naar de winkel doorgestuurd. Daarnaast ontvangt de Kledingbank ook nieuwe kleding van winkels die hun deuren sluiten of hun assortiment vernieuwen.

Nauwe samenwerking

Een aanzienlijk deel van de kleding wordt kosteloos verstrekt aan inwoners van Rijssen die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering of anderszins onder het bestaansminimum leven. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente en hulpverleners, waarbij de uitgereikte items worden geregistreerd op een persoonlijke kledingkaart. Bovendien wordt kleding ook specifiek gericht op bepaalde groepen, zoals recentelijk aan Oekraïense gezinnen.

Elk jaar vinden er twee keer seizoenswisselingen plaats, waarbij de overgebleven kleding vervolgens naar Pax Christi Kinderhulp gaat. Vanwege de overweldigende hoeveelheid gedoneerde kleding heeft het bestuur besloten om vanaf 4 mei elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur ook kleding te verkopen tegen zeer redelijke prijzen aan alle inwoners van Rijssen en Holten. De opbrengst wordt gebruikt om de huisvestings- en energiekosten van de Kledingbank te dekken. Dit biedt de inwoners van Rijssen-Holten een prachtige gelegenheid om ‘de Oude Plus’ te bezoeken en te komen snuffelen.

Tijdens de ‘euroknallerdagen’, die plaatsvinden bij de seizoenswisselingen in april en september, worden de resterende kledingstukken verkocht voor slechts 1 euro per stuk. Met alle aanwezige organisaties draagt ‘de Oude Plus’ bij aan duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid, met als motto: ‘Met elkaar, voor elkaar’.

Voor meer informatie over de Oude Plus

www.oudeplus.nl

Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 2 uur geleden
Foto: Iris Wessels Fotografie
Column: De gemiddelde werkdag 7 uur geleden
Kinderen konden zich bij de Oosterhoffair onder meer vermaken met het vangen van eendjes.
'Ik sta hier met een grote glimlach!' 10 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 11 uur geleden
Henk Damkat (l) werd door bestuurslid Ben Prins (r) bedankt voor zijn jarenlange inzet voor Radio 350. Hij overhandigde namens het bestuur en medewerkers een presentje.
Henk Damkat stopt als reporter bij 350 gisteren
Herdenking in 2023 op de Canadese Begraafplaats
George Brewster (101) bij herdenking 2 mei, 17:42
Afbeelding
Draaien maar! 2 mei, 13:18
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 2 mei, 08:00