Afbeelding
Foto: Peter Bulthuis

Principeverzoek windturbines

Gemeentenieuws

HOLTEN - Een projectontwikkelaar heeft bij de provincie Overijssel een principeverzoek voor het plaatsen van windturbines in de buurt van Vletgaarsmaten in Holten ingediend. 

Dit verzoek wordt op dit moment niet in behandeling genomen. Het plan staat dus nog niet vast, maar de projectontwikkelaar heeft besloten om de omwonenden te informeren over hun plannen. “Wij zijn absoluut niet blij met deze plannen”, zegt wethouder Ben Beens.

De plannen van de projectontwikkelaar sluiten volgens de gemeente Rijssen-Holten niet aan bij hun uitgangspunten voor windenergie. Wethouder Ben Beens: “Wij vinden de plannen van de projectontwikkelaar niet passen bij de locatie Vletgaarsmaten. Het kan toekomstige ontwikkelingen in deze omgeving in de weg staan. Daarnaast sluiten de plannen ook niet aan bij het door ons vastgestelde uitgangspunten. Zoals dat een eventuele windturbine niet dichtbij één van de kernen mag komen en dat ze aansluiten bij infrastructurele werken, bijvoorbeeld de A1. Wij hebben hierover ook contact gehad met de provincie. Zij geven aan dat de projectontwikkelaar vrij is om over hun plannen te communiceren en een inloopbijeenkomst te organiseren. Maar dat ze nog steeds het risico lopen dat de plannen uit het principeverzoek niet door gaan.’’

De projectontwikkelaar heeft aangegeven woensdag 24 april 2024 de direct omwonenden in te lichten. Daarna krijgen alle omwonenden in een straal van 2800 meter van het plangebied een brief van de projectontwikkelaar. Deze brief valt 25 en/of 26 april 2024 bij hen op de mat. De maatschappelijke organisaties uit onze gemeente worden donderdag 25 april via de mail op de hoogte gesteld. Dinsdag 14 mei wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd door de projectontwikkelaar. Tijdens deze avond kunnen inwoners hun vragen stellen over het plan. De inloopbijeenkomst vindt plaats in het Kulturhus in Holten.

Het dak is dicht en dus kan er in het smalspoormuseum doorgewerkt worden.
Bouw van museum vordert gestaag 13 uur geleden
Afbeelding
Declan Trezise is de winnaar van de ronde van Overijssel 2024 13 uur geleden
SeniorWeb Ambassadeurs 2016
Workshop over het maken van een online reisdagboek 18 uur geleden
Het gaat om vier grote windturbines met een tiphoogte van 280 meter.
Inloopbijeenkomst over komst vier windturbines 20 uur geleden
Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 3 mei, 17:29
Foto: Iris Wessels Fotografie
Column: De gemiddelde werkdag 3 mei, 12:11
Kinderen konden zich bij de Oosterhoffair onder meer vermaken met het vangen van eendjes.
'Ik sta hier met een grote glimlach!' 3 mei, 09:41
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07