Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.

S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest

Sport

RIJSSEN - Na het verslaan van GFC, Daarle en Mariënberg, heeft s.v. Rijssen nu ook Avereest weten te verslaan! Deze keer zonder topscorer Mark Breukink, die geniet van een welverdiende vakantie.

In de openingsfase van de wedstrijd domineerde Avereest met snelle aanvallen via de flanken. Dit resulteerde in de 19e minuut in de openingsgoal. Een lange bal over rechts werd verkeerd ingeschat door Bram, waardoor de rechtsbuiten kon scoren: 0-1. S.v. Rijssen leek niet scherp en verdiende de achterstand. Pas in de 31e minuut kwam s.v. Rijssen dicht bij de gelijkmaker. Spits Pawel wist knap zijn tegenstander te passeren en schoot richting de linkerhoek, maar zijn krachtige poging werd fantastisch gestopt door de keeper. Kort daarna probeerde Frank het opnieuw, maar opnieuw werd zijn schot gestopt door de keeper. Vlak voor rust kwam Avereest weer gevaarlijk door. Na een dieptepass raakte Daan de tegenstander in plaats van de bal, wat resulteerde in een strafschop voor Avereest. De aanvoerder van Avereest benutte de penalty feilloos in de bovenhoek: 0-2. Desondanks gaf s.v. Rijssen niet op en kort voor rust zorgde een perfecte voorzet van Nevin voor een kopbaldoelpunt van Gerben: 1-2. Dit was tevens de ruststand, waarbij Avereest de sterkere partij leek.

Na de rust kwam het team vol energie uit de kleedkamers. Al in de 46e minuut joeg Wilco Hoevink een afstandsschot rakelings langs de paal. Niet lang daarna bracht Pawel, na zijn eigen schot te hebben zien gestopt, Wilco in stelling om de 2-2 binnen te tikken. De ommekeer volgde snel; slechts drie minuten later verraste Pawel met een prachtig hakje de tegenstander en bracht de stand op 3-2. Niek Averesch ontving een directe rode kaart voor het vasthouden van een doorgebroken speler. Desondanks hield Rijssen stand. In de 86e minuut zette Frank een indrukwekkende sprint in en lobde de bal meesterlijk over de keeper: 4-2. De wedstrijd leek beslist. S.v. Rijssen bleef echter druk uitoefenen, wat resulteerde in een schitterende krul van Mitchel Brugts voor de 5-2.

De resultaten op de andere velden waren gunstig voor s.v. Rijssen, waardoor ze plotseling op een gedeelde derde plaats stonden. Een onverwachte wending, vooral gezien de moeilijkheden in de eerste helft en het gemis van hun aanvoerder. Het team heeft nu een week rust en zal daarna de strijd aangaan met Hardenberg ‘85, in de hoop de eerdere 1-0 overwinning te herhalen.

Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.