De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei.
De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei. Foto: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Maik Duin scoort knappe tweede plaats op het TT Circuit Assen

Sport

RIJSSEN - Maik Duin leverde op Koningsdag een indrukwekkende prestatie in de Dutch Supersport race op het TT Circuit Assen. Na een tijdlang aan kop te hebben gereden, finishte de coureur van Racing Team Rijssen als tweede, slechts 0,281 seconden achter de winnaar. Deze prestatie markeerde Maik’s eerste podium van het jaar.

Maik Duin sloot de eerste Dutch Supersport race van het seizoen 2024 af op de vierde plaats. Vóór de tweede racedag kreeg de 18-jarige coureur de kans om een dag te trainen op het TT Circuit Assen, waar een optimale afstelling voor zijn Suzuki werd gevonden. Op zaterdag 27 april (Koningsdag) begon Maik uitstekend aan de eerste kwalificatie, met een goede feeling voor de motor die resulteerde in de snelste tijd en de voorlopige pole position. In de tweede kwalificatie wist de coureur van Racing Team Rijssen zijn rondetijd met 0,6 seconde te verbeteren. Met een tijd van 1’44.0 eindigde Maik als tweede in de uitslag, waardoor hij vanaf de eerste startrij de Dutch Supersport race mocht starten.

Na de start van de race bevond Maik zich op de vierde plaats, te midden van een boeiend gevecht aan de kop van het veld. Langzaam maar zeker wist de rijder op de Suzuki zich naar voren te werken. Met nog twee ronden te gaan, veroverde Maik de leiding. Hij probeerde vervolgens een kloof te slaan ten opzichte van zijn concurrenten om zijn eerste overwinning in de Dutch Supersport binnen te halen. In de laatste ronde werd hij echter ingehaald in de Stekkenwal, waarna Maik nog een aanval wilde inzetten. Een kleine fout verhinderde hem echter dit te doen. Na tien enerverende ronden op het TT Circuit Assen eindigde Maik op een bewonderenswaardige tweede plaats, slechts 0,281 seconden achter de winnaar.

Maik vertelt: “Het was een leerzaam en positief weekend in Assen. We hebben de motor goed aan het sturen gekregen met dank aan Marc en Kevin. Ik wil mijn sponsoren en iedereen die mij steunt enorm bedanken. Hier kunnen we op verder bouwen en met de volgende race gaan we ervoor om opnieuw voor de overwinning te vechten!”

De derde race van het seizoen staat gepland voor zaterdag 18 mei op het TT Circuit Assen.