Afbeelding

Futsallers Excelsior’31 sluiten seizoen af met remise

Sport

RIJSSEN - In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen hebben de futsallers van Excelsior’31 vrijdagavond 3 mei de punten gedeeld met ZVV Ede 2. In thuishaven Sporthal de Reggehal werd het na een gelijkopgaande wedstrijd 3-3.

Ondanks de wens van Excelsior’31 om te zegevieren, benaderde het team deze wedstrijd deels als een voorbereiding voor het tweede team, dat zich voorbereidde op de nacompetitie voor promotie naar de topklasse. Daarom sloten verschillende spelers aan die doorgaans in het tweede team spelen, maar deze avond veel speeltijd kregen in het eerste team. Hierdoor kwamen sterkhouders zoals Remco van Leeuwen en Jan Borghuis niet in actie.

Voor ZVV Ede was Het Nanno Wilholt degene die kort voor en net na de rust het doel trof, waardoor de bezoekers een voorsprong van 0-2 namen. Aan de zijde van Excelsior’31 maakte debutant in de hoofdmacht, Jan Willem Voortman, al snel zijn opwachting. Binnen korte tijd scoorde hij twee doelpunten, waardoor de stand gelijk werd getrokken naar 2-2.

Beide teams streden fel voor de overwinning en kregen kansen om op voorsprong te komen, maar de afwerking was niet altijd even scherp. Het spel golfde heen en weer in een opwindende wedstrijd. Drie minuten voor het eindsignaal zette Sander Jansen Excelsior’31 voor het eerst op voorsprong met een doelpunt: 3-2. De vreugde van de Rijssenaren was echter van korte duur, want slechts een minuut later straften de bezoekers een snelle tegenaanval genadeloos af: 3-3. In de allerlaatste seconden kreeg Excelsior’31 nog een grote kans op de overwinning, maar een vrije trap net buiten de cirkel werd niet benut. Zo eindigde de wedstrijd terecht in een 3-3 gelijkspel.

Door het gelijkspel van Excelsior’31 en de overwinning van FC Coronaas zakt Excelsior’31 een plek op de ranglijst. Op basis van doelsaldo moet Excelsior’31 FC Coronaas voor zich dulden, waardoor de Rijssenaren het seizoen afsluiten op de zevende plaats in de eerste divisie.