Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.

Meivakantie in het Natuurmuseum

Uitgaan

HOLTEN - Het is alweer bijna meivakantie! Het Natuurmuseum Holterberg heeft tijdens de vakantie weer allerlei activiteiten op de planning staan.

Het museum houdt op maandag 29 april een gezinswandeling onder begeleiding van een ervaren gids. De gids weet precies hoe dieren te spotten zijn en laat de deelnemers genieten van de mooiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug. Bovendien is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop gaan de deelnemers samen een broodje bakken boven een vuurtje en staat er een kop chocolademelk klaar. De wandeling start om 11.00 uur bij het museum en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname kost 7,50 euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk en kan via 0548 – 361979 of via info@museumholterberg.nl. De wandeling gaat door bij minimaal 10 personen en is niet geschikt voor wandelwagens en buggy’s.

Fossielen ontdekken

Stenoloog Martin Doorman komt op woensdag 1 mei demonstreren hoe natuurstenen geslepen kunnen worden. Martin verzamelt en slijpt al meer dan 30 jaar mineralen en edelstenen. Zelf ook een mooie steen gevonden? Neem deze dan mee zodat Martin de steen kan onderzoeken. Wie weet zitten er wel fossielen of mineralen in de steen verstopt. Samen met Martin wordt de steen onderzocht. Ook zijn er bijzondere stenen te koop deze middag. Martin staat vanaf 10.00 uur op het plein naast het museum. Het bezoek aan de stenoloog is gratis. De hele dag kunnen er bovendien broodjes worden gebakken boven een vuurtje. 

Vroege vogels wandeling

Op woensdag 1 mei én op maandag 6 mei is er een vroege vogels wandeling met ontbijt in het museum. De natuurgids neemt de deelnemers mee naar de fraaiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug. Na de wandeling staat er een lekker ontbijt in het natuurmuseum klaar. De wandeling begint om 7.00 uur bij het museum en duurt anderhalf uur. Vooraf reserveren is noodzakelijk, dia kan via 0548 – 361979 of via info@museumholterberg.nl.


Foto: Henk Frons

Nature Experience

Op donderdag 2 mei en op dinsdag 7 mei komt een echte ranger naar het natuurmuseum om de Nature Experience te begeleiden. Dit is een avontuurlijke ontdekkingstocht in het Bos van Daantje Das. Samen met de ranger gaan de deelnemers in het bos op zoek naar muizen, spechten en diersporen. Ook kunnen er uilenballen worden geplozen. Ter afsluiting krijgen de deelnemers hun Super Natuur Onderzoekers diploma en een ijsje. De Nature Experience begint om 11.00 uur in het museum. Deelname kost 4,50 euro, ook voor begeleiders/ouders. Reserveren kan telefonisch op 0548 – 361979 of via onze site; info@museumholterberg.nl

Dauwwandelen

Wandel op donderdag 9 mei mee met de natuurgids om de Sallandse Heuvelrug in de vroege ochtend te ontdekken. Na de wandeling staat de koffie klaar met een plak krentenwegge. De wandeling begint om 7.00 uur bij het museum. Deelname kost 10 euro per persoon. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via 0548 - 361979 of via info@museumholterberg.nl.


Vroege vogels zien de natuur ontwaken bij de wandeling. 

Werken met leer

Margot Hagel komt op donderdag 9 mei langs om, tegen een kleine vergoeding, workshops te geven waarbij deelnemers zelf armbanden van echt leer kunnen maken. Margot staat vanaf 10.00 uur op het plein naast het museum. Er kan niet met pin worden betaald.

Ook op Koningsdag is het museum de hele dag geopend. 

Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 2 uur geleden
Foto: Iris Wessels Fotografie
Column: De gemiddelde werkdag 7 uur geleden
Kinderen konden zich bij de Oosterhoffair onder meer vermaken met het vangen van eendjes.
'Ik sta hier met een grote glimlach!' 10 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 11 uur geleden
Henk Damkat (l) werd door bestuurslid Ben Prins (r) bedankt voor zijn jarenlange inzet voor Radio 350. Hij overhandigde namens het bestuur en medewerkers een presentje.
Henk Damkat stopt als reporter bij 350 gisteren
Herdenking in 2023 op de Canadese Begraafplaats
George Brewster (101) bij herdenking 2 mei, 17:42
Afbeelding
Draaien maar! 2 mei, 13:18
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 2 mei, 08:00