• Alles

Informatie over orgaandonatie

maandag 18 november 19:30 uur

Op maandag 18 november vertelt Anneke van der Stouwe van de Nederlandse Transplantatie Stichting wat de nieuwe wet orgaandonatie inhoudt en hoe je een goede keuze kunt maken. De lezing is in de Bibliotheek Rijssen en begint om 19.30 uur.

Onlangs hebben veel mensen een brief gekregen met uitleg over de nieuwe wet Orgaandonatie. In het kort houdt het in dat op 1 juli 2020 alle inwoners van Nederland een brief ontvangen waarin zij gevraagd worden hun keuze voor wel of geen orgaandonatie (of voor het overlaten van de keuze aan de familie) kenbaar te maken. Doet iemand dit niet, ondanks een herinneringsbrief, dan wordt deze persoon automatisch ingeschreven als donor.

Ondanks de brief zitten veel mensen nog met vragen. Wat zijn de gevolgen van hun keuze? Hoe gaat orgaandonatie eigenlijk in zijn werk? Je hoort soms nare verhalen, wat klopt hiervan?

Om op al deze vragen, en meer, antwoord te geven hebben we Anneke van der Stouwe uitgenodigd van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Zij is een ervaringsdeskundige en komt langs bij de Bibliotheek om alles te vertellen over orgaandonatie en over de nieuwe wetgeving. Anneke heeft ook aandacht voor religie en orgaandonatie.

De avond is gratis. Reserveren via www.bibliotheekrijssenholten.nl/agenda wordt op prijs gesteld.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Rijssen
Rijssen
Kerkstraat 4
7461lc


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 
Auto zoeker