• Alles
  • (31)
    Sport
  • (1)
    Zakelijk
  • (2)
    Cursussen

Cursus omgaan met websites van de overheid

maandag 5 oktober 9:00 uur

de Bibliotheek

De overheid verwijst burgers steeds vaker naar haar digitale loketten. Daarom organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten een cursus omgaan met websites van de overheid en DigiD. De cursus van vier lessen begint op maandagochtend 5 oktober in de Bibliotheek Holten.

Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, belastingaangifte doen, inzicht krijgen in je AOW; het zijn allemaal zaken die we tegenwoordig online kunnen regelen. Maar nog niet iedereen is voldoende vertrouwd met de computer en het internet. Daarom organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente de cursus 'Digisterker: Werken met de e-overheid'. Deelnemers leren handige informatie te vinden en dingen te regelen bij de gemeente en de landelijke overheid. Ook kunnen zij leren hoe je een DigiD kunt aanvragen en gebruiken, hoe je informatie vindt bij de zorgverzekering en hoe je een OV-kaart aanvraagt.

Deelnemen

De cursus is voor inwoners van Rijssen-Holten die al met internet kunnen omgaan.

Deelname kost € 25. De lessen zijn van 9.00 uur -11.00 uur.

De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in een kleine groep van maximaal 5 personen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op achtereenvolgende maandagochtenden. Aanmelden kan tot 28 september bij de balie of via www.bibliotheekrijssenholten.nl/agenda


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Holten
Holten
Smidsbelt 6
7451bl


 
Auto zoeker