Een e-book kun je gemakkelijk overal lezen
Een e-book kun je gemakkelijk overal lezen Foto: De Bibliotheek

Inloopvragenuur over het lenen van e-books

donderdag 8 december 2022 9:30 tot 12:00

Op donderdag 8 december kan iedereen die hulp nodig heeft met het lenen van e-books tussen 9.30 uur en 12.00 uur binnenlopen in de Bibliotheek Rijssen.

Bibliotheekleden hebben toegang tot duizenden e-books in alle genres, die gelezen kunnen worden op een telefoon, tablet of e-reader. Voor de telefoon en de tablet is er een speciale app. Om een e-book te kunnen downloaden op een e-reader moeten een paar dingen geregeld worden. Bibliotheekmedewerkers helpen met het aanmaken van een account, het installeren van de app en het downloaden van e-books.

Het is nodig om de bibliotheekpas, het bibliotheekwachtwoord en de e-reader of tablet/smartphone mee te nemen. Wie wil lezen op de e-reader moet ook zijn laptop meenemen. Ook is het nodig om bij de mail te kunnen. Als alles eenmaal goed geïnstalleerd is, is het lenen en lezen van e-books niet moeilijk meer.