‘Festival of Nine Lessons en Carols’ door Campanella

zondag 10 december 2023 19:00

Het koor Campanella houdt op zondagavond 10 december een ‘Festival of Nine Lessons en Carols’ in de Dorpskerk te Holten. 

HOLTEN - Deze Anglicaanse traditie is al in 1880 ontstaan en is vooral sinds 1928, toen de BBC deze uitzond op de radio, erg populair geworden. Het wordt op kerstavond of in de Adventstijd gevierd. Uitgangspunt van deze zogenaamde Festival of Nine Lessons and Carols is meestal de viering zoals deze oorspronkelijk begon in Cambridge. Het festival bestaat uit een combinatie van lessons (lezingen) en carols (liederen) die samen het kerstverhaal zullen vertellen. De lezingen liggen vast; in de liederen is er variatie. Vaste afsluiting vormt het ‘Hark, the herald –angels sing’. Deze avond is in het Nederlands, het publiek kan meezingen.

Het koor Campanella zal onder andere het bekende ‘Joy to the world’, ‘Silent Night’ en ‘Ding Dong Merrily on High’ zingen. Ook de Angels- en Star Carol van John Rutter staan op het programma. 

De entree is gratis, bij de uitgang is een vrije gift mogelijk. De avond begint om 19.00 uur in de Dorpskerk, te vinden aan het Kerkplein 1 te Holten. 

campanellaholten.nl

Locatie