Kettelarij in de Schildkerk

zaterdag 30 september 2023 19:30

RIJSSEN - Arend Kettelarij houdt op zaterdag 30 september een orgelconcert in de Schildkerk in Rijssen. Het programma van deze avond heet ‘Orgelmuziek Internationaal’. Er klinkt muziek uit de 18e tot en met de 21e eeuw uit diverse landen: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten. Composities uit de barok worden afgewisseld met werken uit onze tijd. Uit de baroktijd klinkt onder andere muziek van Couperin en Bach en uit deze eeuw zijn er werken te beluisteren van onder meer Ad Wammes, Gwyneth Walker en de concertgever zelf. Kettelarij studeerde aan het conservatorium in Zwolle en heeft een eigen lespraktijk voor orgel en piano in Rijssen. Tevens is hij organist in de Westerkerk van de Hersteld Hervormde Gemeente in Rijssen. Het concert begint om 19.30 en is gratis toegankelijk; wel is er een collecte bij de uitgang.

Locatie