De bibliotheek wil kinderen interesseren voor techniek met behulp van diverse technische en creatieve workshops.
De bibliotheek wil kinderen interesseren voor techniek met behulp van diverse technische en creatieve workshops. Foto:

Creatief en technisch bezig zijn in de bieb in de voorjaarsvakantie

dinsdag 20 februari 2024 14:00

RIJSSEN-HOLTEN - De bibliotheek zorgt ervoor dat kinderen graag lezen, maar de bibliotheek vindt het ook belangrijk dat kinderen plezier en interesse krijgen in techniek. Samen met Tetem uit Enschede, de instelling die digitale cultuur en maakcultuur stimuleert, houdt de Bibliotheek Rijssen-Holten in februari verschillende workshops voor kinderen. 

Maak eigen neonverlichting

Een voetbal, gitaar of een lievelingsdier…mooi verlicht in de slaapkamer? Laat creativiteit de vrije loop en creëer in deze ontwerpworkshop een neonobject, uit een doorlopende lijn. De deelnemer kiest het materiaal in een favoriete neonkleur en buigt dit in de vorm van het ontwerp. 

Doe mee met de workshop op dinsdag 20 februari, in de ochtend om 11.00 uur in de Bibliotheek Rijssen of in de middag om 14.00 uur in de Bibliotheek Holten. Reserveer een plekje via de agenda op www.bibliotheekrijssenholten.nl. Deze workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar. 

Met de workshops, die de bibliotheek in ieder geval iedere schoolvakantie organiseert, hoopt ze kinderen te interesseren voor techniek. Zo kunnen ze goed meekomen in de snel veranderende wereld én misschien kiezen ze later wel voor een technisch beroep.

Locatie