Leer hoe je een e-mail verstuurt of iets bestelt op internet
Leer hoe je een e-mail verstuurt of iets bestelt op internet Foto: Rijnbrink

Cursus internet voor beginners

woensdag 21 februari 2024 9:00 tot woensdag 8 mei 10:30

Op woensdag 21 februari start in de Bibliotheek Rijssen een cursus van twaalf lessen voor mensen die nog nooit of heel weinig met de computer en internet hebben gewerkt. Deelnemers werken op hun eigen niveau en in hun eigen tempo met een online oefenprogramma, maar er wordt ook klassikaal gewerkt.

Een vakantie regelen, boodschappen bestellen, een afspraak maken met de gemeente… . Bijna alles gaat tegenwoordig via de computer. De Bibliotheek geeft een cursus voor mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. De cursisten gaan aan de slag met het programma Klik & Tik van Oefenen.nl. De deelnemer volgt de cursus grotendeels zelfstandig, maar er worden ook klassikaal onderwerpen behandeld. De docent speelt zoveel mogelijk in op wat de cursisten willen leren. Je leert je reis plannen, online video kijken, verkopen op Marktplaats, zoeken en surfen, internetbankieren, hoe Mijn overheid werkt en je leert over cookies en bingewatchen.

De cursus kan op een eigen laptop gevolgd worden.

De lessen beginnen om 9.00 uur en eindigen om 10.30 uur. Voor informatie en aanmelden (verplicht) kunt u bellen naar: 0548-513431 of meld u aan bij de balie. Als de cursus vol is, wordt u op een wachtlijst geplaatst. Bij minder dan drie deelnemers kan de cursus helaas niet doorgaan. Deelname kost € 45 inclusief cursusboek en koffie/thee.