Afbeelding

Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen

zaterdag 24 februari 2024 14:00 tot 17:00

RIJSSEN - Shantykoor Riessen treedt op zaterdag 24 februari tussen 14.00 tot 17.00 uur op in winkelcentrum de Hoge Wal. Het thema van dit optreden is wintersport/après-ski.

“Shantykoor Riessen zingt niet alleen maar liedjes die met de zeevaart te maken hebben. Wij zijn een shantykoor plus”, zegt dirigente Nanette Eikenaar. “En die plus betekent dat we ook andere liedjes zingen zolang wij die zelf mooi vinden. Wij zijn een koor dat zingt “veur de wille”. En daar passen de gezellige liedjes die we in Oostenrijk tegenkomen bij de après-ski ski helemaal bij. En in ons repertoire staan behoorlijk veel Duitstalige nummers. Dus voor ons optreden in de Hoge Wal maken we een mooie mix van liedjes over de bergen en over de zeevaart.”

Het vaste repertoire van Shantykoor Riessen kent naast Duitse schlagers ook mooie dialectliedjes, gezellige Nederlandstalige muziek en Engelse songs. Het Shantykoor Riessen zingt altijd met live-begeleiding van het eigen combo. Het koor treedt regelmatig op in Rijssen en wijde omgeving maar doet ook soms mee op festivals die wat verder van de thuishaven liggen.

Mannen uit Rijssen en omgeving die denken, dat zou ik wel eens willen proberen zijn van harte welkom in het verenigingsgebouw “de Zangkoele” aan de Elsmaten in Rijssen. Elke maandag van 19.30 tot 21.30 uur wordt daar geoefend. “En daarna is het ook gezellig. Je hoeft niet bang te zijn dat je veel moet leren; de meeste liedjes zing je zo mee en de tekst wordt via tv-schermen zichtbaar.”

Locatie