NLdoet op zaterdag 16 maart: Wie helpt met aanleg moestuin?

zaterdag 16 maart 2024 9:00 tot 16:00

RIJSSEN - Een gezamenlijke moestuin in de binnentuin van de Baalderborg en RIBW zou erg mooi zijn voor de cliënten die daar wonen aan de Fluitekruid 2 in Rijssen. “We hebben ons opgegeven bij het Oranjefonds voor NLdoet en een budget van 350 euro gekregen”, zegt Carmen Roelofs. Hiermee kan de moestuin worden gerealiseerd. “Nu zijn we op zoek naar vrijwilligers die zaterdag 16 maart mee willen helpen bij de aanleg van de moestuin.” Steek de handen uit de mouwen en kom langs!

Rijssen - Baalderborg en RIBW zijn buren van elkaar. “Wij zijn een beschermd wonen-locatie en de Baalderborg is gehandicaptenzorg”, legt Carmen uit. Zij is ondersteunend woonbegeleider bij RIBW. “We zitten in een groot gebouw middenin een Rijssense woonwijk en hebben een gezamenlijke binnentuin. 

Sociaal doel

Het idee van een moestuin heeft ook een sociaal doel. “De cliënten gaan zelf de moestuin onderhouden. We hebben elke maandag, woensdag en vrijdag een kookinloop. Dan kunnen ze koken met ingrediënten uit eigen tuin”, geeft ze aan. “We zijn nu druk bezig iedereen enthousiast te maken, zodat ze ook mee willen doen.”

Alhoewel ze naast elkaar zitten, staan de twee organisaties los van elkaar. “Wel hebben we een gezamenlijk binnentuin”, Maakt Carmen duidelijk. “Het is wel één groot gebouw en de appartementen lopen door elkaar heen.”

Het project zorgt voor verbinding. “Laten we gewoon de samenwerking opzoeken en de verantwoordelijkheid voor de moestuin samen gaan dragen. Zodat er ook meer contact met elkaar ontstaat.” 

Carmen hoopt op vele vrijwilligers die mee willen helpen om de moestuin te realiseren. “Op de website vragen we om vijf vrijwilligers, maar dat mogen er ook meer zijn.” 

Er staat aangegeven dat de werkzaamheden van 9.00 tot 16.00 uur duren. “Daar hebben we nog niet concreets iets over afgesproken.” Hoe meer er komen helpen, hoe sneller het uiteraard klaar is. 

Aanmelden

Iedereen met of zonder groene vingers, die wel een dagje mee wil werken tijdens NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, is van harte welkom. 

Het personeel en cliënten van de Baalderborg en RIBW aan de Fluitekruid in Rijssen zijn de vrijwilligers erg dankbaar. 

Inschrijven kan via de website www.nldoet.nl/activiteit/tuinieren-aan-de-fluitekruid

Dit kan individueel, maar ook als groep. Bijvoorbeeld een bedrijf, vereniging, vriendengroep, sportteam, familie of school.

NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.

Carmen hoopt op vele helpende handen. “Zodat we zaterdag 16 maart er niet staan en niemand wil ons helpen!”

Locatie