Afbeelding

Puur brengt komische thriller ‘Goed verzekerd’ op de planken

zaterdag 23 maart 2024 20:00

RIJSSEN - Voor de coronapandemie kende toneelvereniging Puur een aantal zeer succesvolle seizoenen. Nu zijn ze terug van weggeweest! Op vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart speelt Puur de komische thriller ‘Goed verzekerd’ in de Van Dam zaal van het Parkgebouw in Rijssen.

Het toneelstuk is geschreven door Ruud van Lingen en de regie is in handen van Jet Starke. Het stuk gaat over Lodewijk van Amersfoort, naar eigen zeggen een makelaar in ruste. Lodewijk is pas getrouwd met weduwe Willy van der Steen. Het is al zijn vierde huwelijk en het blijkt dat zijn vorige echtgenotes allemaal onder verdachte omstandigheden om het leven zijn gekomen. Deze vrouwen waren torenhoog verzekerd en daardoor is Lodewijk een vermogend man geworden. 

Daarnaast zijn nog een aantal panden van hem op onverklaarbare wijze in brand te zijn gevlogen. Ook deze panden waren goed verzekerd. Willy’s dochter Patricia is inspectrice bij een verzekeringsmaatschappij en vertrouwt het niet. Samen met haar vriend Anton, rechercheur bij de politie, stelt ze een onderzoek in. 

Genoeg ingrediënten voor een spannend en vermakelijk toneelstuk, waarin ook de overleden echtgenotes Baukje, Idola en Nora een rol spelen. Wat willen zij van Lodewijk? Een thriller met een cynische ondertoon, maar ook met humor en een happy end. 

‘Goed verzekerd’ begint op zowel 22 als 23 maart om 20.00 uur in het Parkgebouw. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van het Parkgebouw. 

Locatie