Laura licht haar programma mondeling toe, wat zal bijdragen tot een optimale beleving van het programma.
Laura licht haar programma mondeling toe, wat zal bijdragen tot een optimale beleving van het programma. Foto:

Pianiste Laura Troost in de Brusselzaal

donderdag 4 april 2024 20:00

RIJSSEN - Pianiste Laura Troost verzorgt op donderdag 4 april een soloconcert in de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis, op uitnodiging van de Stichting Stadsmuziek Rijssen.

Tijdens dit concert neemt Laura haar publiek mee op een reis, voornamelijk naar haar geliefde land: Spanje. Het programma omvat voornamelijk Spaanse muziek of stukken waarin Spanje een prominente rol speelt. Zo worden onder andere een sonate van de Spaanse componist en priester Antonio Soler, twee delen uit de Cantos de España en de beroemde Evocation uit de suite Iberia van Isaac Albéniz ten gehore gebracht. Het concert wordt afgesloten met een Ballade van Chopin.

Laura Troost begon op 7-jarige leeftijd met pianolessen aan de Rijssense Muziekschool, onder begeleiding van Corien Baan-Oosterveen. Na haar middelbare school vervolgde ze haar studie aan het Artez Conservatorium in Zwolle, waar Helena Basilova haar hoofdvakdocente was. Ze voltooide haar bachelorstudie Klassiek Piano in 2021. Sinds haar afstuderen brengt ze regelmatig tijd door in de Spaanse provincie Extremadura, waar ze zich laat inspireren door de ongerepte natuur en de traditionele cultuur. Deze inspiratie vertaalt ze naar haar uitvoering van Spaanse muziek.

Het concert in de Brusselzaal van het stadhuis begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar er zal wel een collecte zijn bij de uitgang.

Locatie