Afbeelding

Wielervereniging Holten trapt het seizoen af

zondag 7 april 2024 7:30

De wielervereniging trapte op woensdag 27 maart het voorjaarsseizoen af met de Algemene Leden Vergadering met een nieuw bestuur. 

Waar het binnen de vereniging natuurlijk allemaal om draait is het fietsen zelf, op de weg, gravel en in het bos. Nu het langer licht blijft, kan er ook ‘s avonds weer gefietst worden. Naast de race- en MTB-groepen gaat er ook een gravelgroep van start. Voorzitter Erik Huzen geeft aan dat de vereniging al nieuwe leden heeft mogen verwelkomen, maar dat liefhebbers uit Holten en omgeving zich nog steeds mogen aansluiten. Er mag natuurlijk eerst een aantal keren vrijblijvend meegefietst worden. Wielervereniging Holten heeft verschillende fietsgroepen, van A tot en met D, voor zowel de snelle racers als de recreatieve racefietser. De laatstgenoemde fietsgroep gaat van start op initiatief van Ria Nijland-Groteboer. “Ik merkte  dat er binnen de verenging een groeiende groep is die gewoon lekker met elkaar wil race fietsen om vooral te genieten van de omgeving en niet veel op heeft met gemiddelde snelheden.” De D groep fietst op de dinsdag en start om 19.00 vanaf het honk aan de Aaltinksweg 1b.

Het eerstvolgende evenement van Wielervereniging Holten is de Holterbergtoer op zondag 7 april met volledig bewegwijzerde routes van 60, 100 en 150 kilometer door heuvelachtig terrein. Ook junioren zijn van harte welkom. Tot 16 jaar is deelname (onder begeleiding van een ouder) zelfs gratis. Inschrijven is mogelijk op www.fietssport.nl/toertochten/55217/holterbergtoer.

Locatie