Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland. Foto:

In de spotlights: Bert Eeftink

woensdag 15 mei 2024 20:00

HOLTEN - Stichting Kunst & Cultuur Holten zet Bert Eeftink in de spotlights. De theater- en programmamaker, onder meer bekend van het populaire typetje ‘Helligen Hendrik’ wordt geïnterviewd door Coen van Hoevelaak op woensdag 15 mei in Kulturhus Holten.

Bert Eeftink is een veelzijdig creatieveling die de meesten zullen kennen als de eeuwig en altijd mopperende ‘Helligen Hendrik’. Met deze creatie maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.

Toch schuilt er veel meer achter deze theatermaker uit Goor. Dat gaat terug naar zijn jeugdjaren op de scholengemeenschap de Waerdenborch. Ook was Bert ruim 20 jaar programmamaker bij RTV Oost waarvoor hij nog steeds programma’s maakt.

Coen van Hoevelaak is in het leven van Bert gedoken en heeft een aantal vragen samengesteld. Tijdens het interview zijn ook beelden te zien waar Bert het een en ander over vertelt. Na afloop kan het publiek vragen stellen. 

Het interview is op woensdag 15 mei om 20.00 uur in Kulturhus Holten. Kaarten zijn verkrijgbaar tijdens kantooruren in het Kulturhus en online via www.kulturhusholten.nl. Een kaartje kost 12,50 euro. Donateurs betalen 10 euro. Een drankje is inbegrepen. 

Locatie