Henk Kleijer maakte een schilderij van de Savanne.
Henk Kleijer maakte een schilderij van de Savanne.

‘In werkelijkheid is de Savanne niet zo vredig’

Algemeen

RIJSSEN - Hobbyschilder Henk Kleijer (68) uit Rijssen, werkzaam onder de naam The Creators Art (kunst van de Schepper), heeft een schilderij gemaakt van een prachtige savanne in Afrika. “Adembenemend mooi is het daar. Er gaat rust en vrede vanuit. Maar in werkelijkheid is de Savanne meestal niet zo vredig. Vaak is er onrust en strijd tussen de dieren en vallen ze elkaar aan. Het recht van de sterkste”, aldus Kleijer. 

Op dit schilderij heeft hij bewust de koning van de dieren, de leeuw, niet geschilderd. “Ik wil met dit schilderij graag een boodschap uitdragen. Mooi, maar leeg. De savanne, ons leven. Het kan heel erg mooi en fijn zijn maar als de Koning (de Leeuw van Juda ) er niet bij is, dan is het leeg.”

Grootheid van God

Het schilderen heeft Henk zichzelf aangeleerd. ”In mijn schilderijen wil ik heel graag de grootheid van God laten zien: Zijn scheppingswerk en Zijn liefde voor de mensen. Ik gebruik verschillende soorten verf. Soms maak ik een serie met acrylverf waarmee je snel kunt doorwerken. Momenteel schilder ik met olieverf, wat fijner is om te verwerken. Een schilderij maken is best wel een lang proces omdat ik laag over laag schilder. Hierdoor ontstaat er meer diepte in een schilderij.”

Beeldend geloof

Henk is soms aanwezig bij een kunstexpositie (zoals enkele weken geleden in winkelcentrum de Hoge Wal in Rijssen). “Ik vind het fijn om mijn geloof beeldend uit te dragen en geniet van alle gesprekken die ik dan heb met belangstellenden. Ik kan dan uitleg geven over de betekenis van een schilderij. Ook zie ik vaak dat een schilderij iemand raakt en dat raakt mij dan ook weer. Tijdens de exposities schilder ik ook, zodat de mensen tevens kunnen zien hoe een schilderij ontstaat.” Voor meer schilderijen van Henk Kleijer: zie de Facebookpagina: The Creators Art. 

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 11 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 17 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 21 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56