Jan Noeverman (SGP) dient het voorstel in voor het Koetshuis. Gemeentebode Erik Brinks raadpleegt op de achtergrond zijn device.
Jan Noeverman (SGP) dient het voorstel in voor het Koetshuis. Gemeentebode Erik Brinks raadpleegt op de achtergrond zijn device. Foto: jan Joost

Koetshuis Oosterhof voor cultuurdoelen gebruiken

Algemeen

RIJSSEN - Het Koetshuis van kasteel de Oosterhof moet bestemd blijven voor cultuurdoelen. Dat heeft de voltallige gemeenteraad vrijdag uitgesproken. Een voorstel hiervoor werd ingediend door raadslid Jan Noeverman (SGP). Mede-indieners waren de ChristenUnie en de VVD.

Het Koetshuis werd lange tijd verhuurd aan commerciële partijen. Maar sinds architectenbureau Alberts en vertaalbureau Translavic het Koetshuis hebben verlaten, maakt het Rijssens Museum goed gebruik van het historische gebouw. In het Koetshuis zijn thans de werkplekken ondergebracht, vergaderruimtes, de kelder is geschikt gemaakt als archiefruimte en het Auditorium biedt ruimte aan grotere gezelschappen en is geknipt voor educatieve doeleinden en publieksevenementen. Ook worden er exposities gehouden. 

Noeverman stelde vast dat er een goed plan moet komen om de kosten te dekken en droeg het College op om hierin het voortouw te nemen. Waarnemend cultuurwethouder Ben Beens (SGP) zei de boodschap van de motie hebben begrepen. “Als u zegt dat het Koetshuis binnen de cultuur moet blijven, dan weten wij wat we moeten doen.”

!
Afbeelding
BlesSing in de H. Dionysius 20 uur geleden
Afbeelding
Pop-upwinkel Santa’s Snacks & More 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 7 dec, 12:31
Afbeelding
Kom luisteren naar het kerstkoor van Amazing 7 dec, 08:54
Afbeelding
Ook in 2023 gaat TODA op pad voor Kerstbomenactie 6 dec, 20:07
Afbeelding
Kaarsenceremonie op de Canadese begraafplaats 6 dec, 18:04
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 6 dec, 15:09
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 6 dec, 13:42