CU-raadslid Tonnie Rozenkamp stelt een duurzaamheidslening voor tijdens de begrotingsbehandeling voor 2023.
CU-raadslid Tonnie Rozenkamp stelt een duurzaamheidslening voor tijdens de begrotingsbehandeling voor 2023. Foto: jan Joost

Duurzaamheidslening voor huizen tot 1 miljoen

Algemeen

RIJSSEN - Op initiatief van de ChristenUnie komt er een duurzaamheidslening voor huizen met een waarde tot maximaal 1 miljoen euro. 

Tijdens de begrotingsbehandeling zei Rozenkamp dat de gemeente de burgers wil helpen met het verduurzamen van woningen en de overstap naar schone energie. Wie dat wil kan voor de financiering een beroep doen op het Warmtefonds en commerciële aanbieders. Maar daar ligt de grens bij een verzamelinkomen van 45.000 euro. 

Rozenkamp wil huiseigenaren met een woningen tot een waarde van 1 miljoen euro gelegenheid geven een duurzaamheidslening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. Het voorstel van Rozenkamp werd mede ingediend door CDA, PvdA Groen Links en Gemeentebelang. Ook de SGP steunde het voorstel. Raadslid Sander Haase adviseerde kritisch te kijken naar de besteding van de gelden, “want luchtwarmtepompen, airco’s dus, kunnen in de zomer ook voor niet-duurzame doeleinden worden gebruikt. Het geld moet besteed worden aan zaken waarvoor het bedoeld is.”

!
Afbeelding
BlesSing in de H. Dionysius 20 uur geleden
Afbeelding
Pop-upwinkel Santa’s Snacks & More 23 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 7 dec, 12:31
Afbeelding
Kom luisteren naar het kerstkoor van Amazing 7 dec, 08:54
Afbeelding
Ook in 2023 gaat TODA op pad voor Kerstbomenactie 6 dec, 20:07
Afbeelding
Kaarsenceremonie op de Canadese begraafplaats 6 dec, 18:04
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 6 dec, 15:09
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 6 dec, 13:42