In de zomer van 2012 werd het pontje in gebruik genomen. Jan Woolderink (midden met groene trui) draagt het over aan de Coöperatie Notter-Zuna.
In de zomer van 2012 werd het pontje in gebruik genomen. Jan Woolderink (midden met groene trui) draagt het over aan de Coöperatie Notter-Zuna. Foto: jan Joost

Voetveer Regge over naar Coöperatie Notter-Zuna

Algemeen

RIJSSEN-WIERDEN - Het populaire fiets-voetveer in de Regge is donderdagmiddag officieel overgedragen aan de Coöperatie Notter-Zuna (CONZ).

In 2011 startte een bestuurlijke werkgroep met de ontwikkeling van het een fiets-voetveer over de Regge. Het handbediende pontje kwam te liggen op de locatie die bekend staat als het Oude Veer, omdat ook vroeger daar een veerboot de verbinding tussen Zuna (ten zuiden van de Aa) en Notter (ten noorden van de Aa) onderhield. Het pontje werd in 2012 officieel in de vaart genomen. 

Toekomst

Het onderhoud van het fiets-voetveer werd geregeld door de Stichting Reggeveer. Reggeveervoorzitter Jan Woolderink zei blij te zijn dat het voortbestaan van het voetveer nu goed gewaarborgd is bij de Coöperatie Notter-Zuna die daar in de toekomst zorg voor draagt.

Stichting Ontdek de Reggestreek was bij de overdracht aanwezig in de persoon van voorzitter Bert van de Maat. Hij had een cadeautje meegebracht voor de instandhouding van de populaire pont. Het cadeau bestond uit een voucher van 10.000 euro om de onderhoudskosten voor de komende jaren op te vangen.

!
Afbeelding
BlesSing in de H. Dionysius 21 uur geleden
Afbeelding
Pop-upwinkel Santa’s Snacks & More 23 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 7 dec, 12:31
Afbeelding
Kom luisteren naar het kerstkoor van Amazing 7 dec, 08:54
Afbeelding
Ook in 2023 gaat TODA op pad voor Kerstbomenactie 6 dec, 20:07
Afbeelding
Kaarsenceremonie op de Canadese begraafplaats 6 dec, 18:04
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 6 dec, 15:09
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 6 dec, 13:42