Afbeelding

Dokihorse twee keer zo groot

Algemeen

Na vier jaar aan de Oranjestraat te hebben gezeten, is de winkel sinds 2 november te vinden aan de Kerkstraat 32. Dokihorse is uit z’n voegen gegroeid. “De zaak is twee keer zo groot geworden,” zegt Monique van der Duin. “Het is allemaal veel overzichtelijker.”

En daar blijft het niet bij, want er zijn nu meer exclusieve merken toegevoegd aan het assortiment. Verder is er een hoek ingericht met outdoors-artikelen. Monique: “Er komen steeds vaker mensen naar de winkel die zelf geen paard rijden, maar bijvoorbeeld wel met de hond wandelen en op zoek zijn naar wandellaarzen of jassen.” 

Er is bij Dokihorse vooral van alles te koop wat met de paardensport te maken heeft. Rijbroeken, caps, rijlaarzen. Het is er allemaal te vinden voor groot en klein. Maar ook artikelen voor het dier zelf. Zoals dekens, beenbeschermers en hoofdstellen. Een waar paradijs voor de liefhebber. 

“Naast de exclusieve merken, verkopen we ook ons eigen merk met onze slogan: One Life, Ride It,” geeft ze aan. “Met een gunstige prijs en goede pasvorm. We testen de broeken zelf of ze wel lekker zitten.”

Op jonge leeftijd begon Monique vanuit huis paardenartikelen online te verkopen. “Mijn ouders zeiden tegen mij: ‘Leuk, dat ponyrijden. Maar dan ga je zelf de onkosten maar betalen’.” De onlineverkoop begon uiteindelijk uit de hand te lopen. “Er kwamen steeds meer spulletjes bij.” 

Daarom maakte ze vier jaar geleden de sprong om in Holten een fysieke winkel te beginnen. En met succes, want inmiddels bleek ze meer ruimte nodig te hebben. “Dit pand aan de Kerkstraat kwam op mijn pad. Groter en overzichtelijker. Met een groot parkeerterrein erbij.” Volgens haar erg belangrijk, want klanten komen soms met paardentrailers langs. 

Paardenliefhebbers uit de regio komen graag naar Dokihorse. “Voor de service en het advies. Vooral veiligheidsartikelen als een cap of een bodyprotector moeten goed zitten. Die koop je niet makkelijk online. Die wil je van tevoren passen.” En dat geldt ook voor laarzen, die in de winkel in verschillende soorten en maten zijn te vinden. 

De winkel is doordeweeks geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Dinsdags gesloten en zaterdags extra lang geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 

Meer informatie is te vinden op: www.dokihorse.com

!
Afbeelding
BlesSing in de H. Dionysius 21 uur geleden
Afbeelding
Pop-upwinkel Santa’s Snacks & More 23 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 7 dec, 12:31
Afbeelding
Kom luisteren naar het kerstkoor van Amazing 7 dec, 08:54
Afbeelding
Ook in 2023 gaat TODA op pad voor Kerstbomenactie 6 dec, 20:07
Afbeelding
Kaarsenceremonie op de Canadese begraafplaats 6 dec, 18:04
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 6 dec, 15:09
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 6 dec, 13:42