De laatste Twents Culturele Avond werd in 2015 in het restaurant van het Parkgebouw gehouden met onder andere zanger Jan Ottink uit Rietmolen.
De laatste Twents Culturele Avond werd in 2015 in het restaurant van het Parkgebouw gehouden met onder andere zanger Jan Ottink uit Rietmolen. Foto: Jan Joost

Twents Culturele Avond 2.0 ‘Met ‘t oog op de dage’

Algemeen

RIJSSEN - De eerste Twents Culturele Avond sinds 2015 wordt donderdag 1 december gehouden in het Koetshuis van kasteel de Oosterhof. Het thema is “Met ‘t oog op de dage” en daarmee worden sinterklaas, de kerstdagen en de jaarwisseling bedoeld. 

De Twents Culturele Avond begint om 20.00 uur. De entree is 10 euro inclusief twee keer koffie/thee met kleine hapjes “met ‘t oog op de dage”. Met het oog op het beperkt aantal zitplaatsen wordt reserveren vooraf sterk aangeraden. Dat kan via info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Twente en het aantal personen. In het Koetshuis is nog geen pinautomaat, zodat vriendelijk wordt gevraagd de entree contant te voldoen. 

Medewerking wordt verleend door Gerrit Kraa met een kerstverhaal en ongewone kerstillustraties. Arie Jansen en Gerrit Dannenberg zorgen voor gedichten voor de tijd van het jaar. Er is een sinterklaas-kerstverhaal te zien en te horen.

Thea Kroese besluit de avond met achtergronden bij de eindejaarsgebruiken en gerechten die bij de feestdagen horen. Gerjanne van der Stouw verzorgt de muziek deze avond.

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 13 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48