De laatste Twents Culturele Avond werd in 2015 in het restaurant van het Parkgebouw gehouden met onder andere zanger Jan Ottink uit Rietmolen.
De laatste Twents Culturele Avond werd in 2015 in het restaurant van het Parkgebouw gehouden met onder andere zanger Jan Ottink uit Rietmolen. Foto: Jan Joost

Twents Culturele Avond 2.0 ‘Met ‘t oog op de dage’

Algemeen

RIJSSEN - De eerste Twents Culturele Avond sinds 2015 wordt donderdag 1 december gehouden in het Koetshuis van kasteel de Oosterhof. Het thema is “Met ‘t oog op de dage” en daarmee worden sinterklaas, de kerstdagen en de jaarwisseling bedoeld. 

De Twents Culturele Avond begint om 20.00 uur. De entree is 10 euro inclusief twee keer koffie/thee met kleine hapjes “met ‘t oog op de dage”. Met het oog op het beperkt aantal zitplaatsen wordt reserveren vooraf sterk aangeraden. Dat kan via info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Twente en het aantal personen. In het Koetshuis is nog geen pinautomaat, zodat vriendelijk wordt gevraagd de entree contant te voldoen. 

Medewerking wordt verleend door Gerrit Kraa met een kerstverhaal en ongewone kerstillustraties. Arie Jansen en Gerrit Dannenberg zorgen voor gedichten voor de tijd van het jaar. Er is een sinterklaas-kerstverhaal te zien en te horen.

Thea Kroese besluit de avond met achtergronden bij de eindejaarsgebruiken en gerechten die bij de feestdagen horen. Gerjanne van der Stouw verzorgt de muziek deze avond.

Afbeelding
Looft den Heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 16 uur geleden
Afbeelding
Vol programma Koningsfestival 26 mrt., 20:35
Afbeelding
Komende weken expositie van Pieter den Hertog 26 mrt., 17:58
Afbeelding
Stille week in de Rijssense Schildkerk Goede Vrijdag 26 mrt., 13:44
Afbeelding
Hospice klaagde niet over geluid After Summer Party 26 mrt., 11:59
Afbeelding
Niet slopen maar het straatbeeld behouden 26 mrt., 09:53
Afbeelding
Verkoop van zelfgemaakte producten op Voorjaarsmarkt 26 mrt., 07:51
Afbeelding
Nieuw erfgoedbeleid moet geen papieren worden 25 mrt., 19:48