Oud-chef Girbe Wilts (links) en Adrie Meeuse geven de stick aan Gerrit Dannenberg (midden) van het Rijssens Museum. Rechts Tijs Groot, oud-wethouder G. J. Harbers en oud-burgemeester E. van Voorden
Oud-chef Girbe Wilts (links) en Adrie Meeuse geven de stick aan Gerrit Dannenberg (midden) van het Rijssens Museum. Rechts Tijs Groot, oud-wethouder G. J. Harbers en oud-burgemeester E. van Voorden Foto: Agnes van Wieringen Rijssen-Holten

Oud-gemeentepersoneel biedt film en foto’s aan

Algemeen

RIJSSEN - Het Rijssens Museum heeft vrijdagmiddag historisch beeldmateriaal gekregen van het oud-personeel van de gemeente Rijssen uit de jaren zeventig en tachtig. Het gaat om een beeldpresentatie en dia’s van de afdeling Civiel-Techniek van de dienst Openbare Werken Rijssen.

De presentatie is gemaakt voor de open-huisdag in 1981 na de verbouwing van het toenmalige stadhuis. De productie was in handen van de ambtenaren Adrie Meeuse en Girbe Wilts. Zij verzorgden nu ook weer de digitalisering van dit materiaal. Volgens hen was civiel-techniek “een van de meest enerverende afdelingen bij Openbare Werken”. De overhandiging vond plaats op de gezellige middag van het oud-gemeentepersoneel, die dit keer in het Parkgebouw werd gehouden. Nadat de vele “oudgedienden” de presentatie op een groot scherm hadden gezien, kreeg directeur Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum de usb-stick overhandigd van oud-chef groenvoorziening Wilts en oud-civieltechnisch ambtenaar Meeuse. Dannenberg toonde zich bijzonder ingenomen met het beeldmateriaal waarin vele bekende gezichten van gemeentewerkers van toen voorbijkomen.  

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 9 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 11 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 13 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 14 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 16 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08