Raadslid Jan Erik Rietman (SGP) wil betere verkiezingsborden om de opkomst te vergroten. Hij dient hier zijn voorstel in tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Raadslid Jan Erik Rietman (SGP) wil betere verkiezingsborden om de opkomst te vergroten. Hij dient hier zijn voorstel in tijdens de gemeenteraadsvergadering. Foto: jan Joost

Rietman (SGP) wil opkomst verkiezingen verbeteren

Algemeen

RIJSSEN - Om de dalende opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen tegen te gaan, wil SGP-raadslid Jan Erik Rietman betere verkiezingsborden in de gemeente. Daartoe diende hij een voorstel in bij de behandeling van de Reclamenota waarover de gemeenteraad tijdens de laatste vergadering debatteerde.

Rietman stelde voor om voor de komende raadsverkiezingen van 2026 de traditionele aanplakborden te vervangen door digitaal geprinte exemplaren die een beter beeld zouden geven. Ook de frames waarin reclameaankondigingen worden opgehangen bij de invalswegen zouden wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken. 

Het plan van Rietman viel in goede aarde bij de andere partijen, maar zij wilden de verbeterslag niet alleen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook voor de landelijke verkiezingen en de provinciale statenverkiezingen die volgend voorjaar worden gehouden. VVD’er Bart Jan van den Berg zag dan ook liever dat komende januari de campagnes tegen het licht zouden worden gehouden, zodat de verbetermaatregelen getroffen kunnen worden voor de verkiezingen van volgend voorjaar waarbij ook leden van het waterschapsbestuur worden gekozen.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 4 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 6 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 21 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 22 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12