Afbeelding

Een gezellige kerstmarkt bij De Mensingboerderij

Algemeen

RIJSSEN - Op woensdag 14 december wordt weer een gezellige kerstmarkt gehouden bij de Mensingboerderij aan de Keizersdijk 57 in Rijssen, van 13.30 uur tot 17.30 uur. De diverse ruimtes worden sfeervol ingericht met kraampjes en er is van alles te koop aan kerstartikelen die door de cliënten van de dagbesteding zelf gemaakt zijn. 

“Iedereen heeft er weer zin in na een coronaperiode waarin weinig mogelijk was. We zijn alweer druk bezig om leuke dingen te maken”, meent begeleider Mariska Keppelink. Er is van alles te koop. Van kerstkransen tot kerstboompjes, sneeuwpopjes, kaarsenstandaards met kaarsen en andere kerstversieringen. Daarnaast natuurlijk ook versnaperingen zoals oliebollen, chocolademelk en soep (koffie en thee van het huis). Tevens vindt er een verloting plaats met prijzen die lokale ondernemers gesponsord hebben. 

Opbrengst

De opbrengst van de kerstmarkt is bestemd voor het jaarlijkse uitje voor de cliënten van De Mensingboerderij, onderdeel van Philadelphia Twente Uniek (dagbesteding, leren en werken). Twente Uniek is, behalve in Rijssen, gevestigd in Nijverdal en Ambt Delden. Van deze locaties zijn ook mensen aanwezig. De koekenbakkerij uit Nijverdal verkoopt oliebollen en heerlijke koeken en Erve Groot Buren uit Ambt Delden is present met hun overheerlijke jams, geleien en appelsap. 

Dagbesteding

Cliënten bezoeken De Mensingboerderij, verdeeld over diverse dagdelen. Keppelink: “Er zijn mensen die hier door de week elke dag komen maar ook mensen die alleen ochtenden aanwezig zijn. Dat is per persoon verschillend. Momenteel Iedereen die een dagbestedingsindicatie krijgt, is hier van harte welkom om eens te kijken wat we allemaal doen en of ze het hier prettig vinden. Bij Twente Uniek denkt men graag in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Hier krijgt een ieder de ruimte om zijn/haar talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Daarna worden er werkzaamheden gezocht die bij de betreffende persoon past en men biedt structuur.” Ga voor meer informatie naar www.philadelphia.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 4 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 6 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 20 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 22 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12