Deze avond is mede mogelijk door een bijdrage van: Stichting Evenmens | Buurtzorg | Diaconaal netwerk | Stichting Arketos | Roosdom Tijhuis | Rabobank Rijssen-Enter | Ter Steege Bouw.
Deze avond is mede mogelijk door een bijdrage van: Stichting Evenmens | Buurtzorg | Diaconaal netwerk | Stichting Arketos | Roosdom Tijhuis | Rabobank Rijssen-Enter | Ter Steege Bouw.

Informatieavond Dementie…wat nu?

Algemeen

RIJSSEN - In het Parkgebouw Rijssen wordt dinsdag 7 februari een speciale informatieavond over dementie gehouden. De avond is voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met dementie en wil weten hoe het te herkennen en hoe er mee om te gaan. Er zijn diverse sprekers waaronder de Rijssense oud-huisarts dr. Van de Leun. Ook is er een informatiemarkt. Iedereen is welkom, toegang is gratis.

“Misschien heb je het wel eens meegemaakt, iemand die een verwarde indruk maakt en niet meer lijkt te weten waar hij of zij is of mee bezig was. Iemand in jouw familie, op je werk of zomaar op straat of in een winkel. Wat is er met die persoon aan de hand en hoe reageer je dan? Verwardheid maar ook soms onrustig gedrag zijn enkele signalen van (beginnende) dementie”, aldus de organisatoren van de informatieavond. “Nu we met z’n allen steeds ouder worden, krijgen ook steeds meer mensen dementie. Daarom is het belangrijk om hier meer bekend mee te raken. Wat is dementie? Hoe herken je het? Hoe ga je om met iemand die dementie heeft? Maar ook, waar kan je hulp krijgen en bij wie kan je je verhaal kwijt als je zelf de diagnose dementie hebt of krijgt? Deze avond is ook zeker interessant voor bijvoorbeeld vrijwilligersverenigingen en sportverenigingen aangezien zij een belangrijke maatschappelijke rol hebben.”

Ervaringen delen

Tijdens de informatieavond Dementie….wat nu? horen en leren de aanwezigen meer over hoe om te gaan met dementie. Er zijn diverse interessante sprekers waaronder de Rijssense oud-huisarts dr. Van de Leun en belevingsdeskundige Ilse Roelofs. Zij geven tips en delen ervaringen en geven ook hele praktische voorbeelden aan de hand van rolspellen. Hoe kan contact worden gemaakt en hoe kan iemand met dementie op een juiste manier geholpen worden? Ook zijn twee casemanagers Marleen Karkdijk en Monique Tuitert aanwezig. Als casemanager begeleiden en ondersteunen Marleen en Monique mensen met dementie en hun mantelzorgers. Hun rol is heel waardevol maar tegelijkertijd bij veel mensen nog onbekend. Deze avond vertellen zij graag meer over hun ondersteuning bij dementie. Tijdens de avond is er verder volop gelegenheid om mensen te spreken, te ontmoeten en ervaringen te delen.

Initiatief Netwerk Dementie

Deze avond is een initiatief van het Netwerk Dementie: Gemeente Rijssen-Holten, Stichting Evenmens, Mantelzorghulp Rijssen, Zorgaccent, Carint Reggeland, Carinova, Buurtzorg, RST Zorgverleners, Huisartsengroepspraktijk, Fysio Medisch Centrum, Het ergotherapieteam, ViaVie Welzijn, Dementie Twente, Diaconaal netwerk. Deze organisaties zijn ook aanwezig op de informatiemarkt.

Aanmelden voor 2 februari

De informatieavond Dementie…wat nu? begint om 19.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis, inclusief koffie, thee en een drankje. Aanmelden kan tot 2 februari online of door te bellen naar Evenmens (0548) 638 830.

evenmens.nl/evenement/avond-dementie-rijssen

Afbeelding
De Lantaarn op stoom met The Doors Undercoversessie 47 minuten geleden
Afbeelding
Fundatie-Fusion in het Kulturhus in Holten 1 uur geleden
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Zaalvoetballers Excelsior'31 onderuit bij koploper ZVV Ede 24 jan, 18:40
Afbeelding
Scrum brengt folkmuziek naar Rijssen 23 jan, 19:32
Afbeelding
Julia Seppenwoolde derde op NK Indoor Junioren D 600m 23 jan, 10:49
Afbeelding
Groen licht voor nieuwbouw ING-bank 23 jan, 07:48
Afbeelding
Apotheek Rijssen Noord opent maandag 23 januari haar deuren 22 jan, 20:08