Afbeelding

Samen breien en haken in Breicafé Stadskwartier

Algemeen

RIJSSEN - Elke maandag van 14.00 uur tot 16.00 uur vindt in de ontmoetings- en koffieruimte ‘Het Hangerad’ van Het Stadskwartier in Rijssen het zogenoemde Breicafé plaats. Het Breicafé Stadskwartier is een initiatief van dagbesteding Stadskwartier, Zorgaccent en het Nationaal Ouderenfonds. Per keer zijn er ongeveer vijftien personen aanwezig. “Iedereen is welkom. Leeftijd maakt niet uit al zijn er wel meer ouderen op dit moment”, aldus Anja Hellwich van Zorgaccent. 

“Het breicafé bestaat nu drie jaar”, gaat Hellwich verder. “We hebben een lange onderbreking door corona gehad zodat we helaas niet bij elkaar konden komen. Iedereen neemt eigen werk mee dat voor henzelf bedoeld is. Maar we breien ook voor het goede doel: Dekenproject met Naald en Draad in Nijverdal. Bijvoorbeeld babymutsjes, wantjes en sokjes. Ook voor grotere maten wordt er gebreid. Deze spullen gaan naar bijvoorbeeld Ghana, de Filipijnen en Roemenië. Voor het goede doel krijgen we garen aangeboden. Tevens breien wij voor de verkoopkast van de dagbesteding.”

Sociale contacten

Het Breicafé is ook belangrijk voor de sociale contacten. Niet in je eentje thuis zitten met een breiwerkje maar gezellig samen met anderen bezig zijn. Hellwich: “Er zijn drie vrijwilligers die meehelpen, iedereen geeft elkaar tips en men helpt elkaar. De meeste dames zijn er al vanaf het begin bij betrokken. Deelnemers van de dagbesteding die willen breien, kunnen ook meedoen.” Vanaf 14.00 uur beginnen de dames met breien en gezellig kletsen en wisselen zij ideetjes aan elkaar uit. Rond 15.00 uur drinken ze samen koffie of thee met wat lekkers erbij. Naast babymutsjes, wantjes en sokjes worden er onder andere ook Noorse sokken en theemutsen gebreid en gehaakt en daarnaast kussens en Mandala’s, kruikenzakken, dekentjes, sjaals, truien met ajour voor dames. Hier zijn de dames: Joke, Dina, Marian, Tony en Annie druk mee. De kosten van het Breicafé zijn 1,50 euro. Voor meer informatie: Anja Hellwich, e-mail: a.hellwich@zorgaccent.nl

Excelsior'31 speelt 8 maart tegen Morado CF.
Futsallers Excelsior'31 nipt ten onder tegen Sportclub Olympic 17 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 18 uur geleden
Doelpuntenmakers Mike Jansen en Mark Breukink finetunen hun offensieve tactiek.
Positie in competitieklassement s.v. Rijssen verstevigd na winst 21 uur geleden
Afbeelding
Gemengd koor Cantica houdt een Paaszangavond in Holten 3 mrt, 18:26
Afbeelding
Taxatiemorgen in Stadshotel Rijssen 2 mrt, 18:07
Afbeelding
Expositie "Gli Affetti" in de Nagelhoutzaal 2 mrt, 12:48
The Clarks gaven al vele optredens in binnen- en buitenland. Op vrijdag 5 april staan zij op het podium bij Lucky!
Brommers kiek'n bie Lucky met The Clarks en Annet op 5 april 1 mrt, 20:07
De combinatie Justin Keuben en Dion Rietman tijdens de training in Spanje (eigen foto).
Dion Rietman gaat voor wereldtitel zijspancross 1 mrt, 18:01