Een impressie van de nieuwe Matsi.nl
Een impressie van de nieuwe Matsi.nl

Matsi verhuist naar centrum Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Matsi.nl, de learning community die bedoeld is om studenten van het ROC van Twente Rijssen te laten samenwerken met leerlingen van het vmbo (Reggesteyn en andere VO scholen) gaat per 1 september vanuit winkelcentrum De Hoge Wal verhuizen naar een ruimte in het nieuwbouwpand in het centrum van Rijssen aan de Haarstraat (waar eerder Albert Heijn gevestigd was). 

Matsi.nl werkt al een aantal jaren samen met bakkerij Nollen en pop-up store ’t Kruidnootje is daarvan het meest bekende voorbeeld. Bakkerij Nollen komt met een nieuwe vestiging (waarschijnlijk iets eerder) in dit nieuwe pand. “Door onze samenwerking is het idee ontstaan om in Rijssen een winkel te openen waar Matsi.nl een nieuwe learning community met een pop-up store opent”, aldus Jamar Pluimers, docent ROC van Twente. Het kantoor van Hart van Rijssen-Holten, Hart van Hellendoorn-Nijverdal van uitgever DWF Media verhuist vanuit de Hoge Wal ook naar een ruimte in dit nieuwe pand van Nollen. Dit kantoor is iedere dinsdag geopend voor een ieder die iets met de huis-aan-huiskrant wil bespreken.

Nieuwe trends 

In de community krijgen de leerlingen en studenten gastlessen, gaan ze samen opdrachten voor het bedrijfsleven (bijvoorbeeld marktonderzoek), e-commerce uitvoeren en ontwikkelen ze nieuwe ideeën voor de pop-up stores. Ook is het de bedoeling dat ze in de community nieuwe trends en ontwikkelingen gaan onderzoeken en presenteren. Winkelend publiek mag actief meekijken in de community of bij de ondernemers. Pluimers: “Zo zijn er nog meer dingen te bedenken die we daar willen uitvoeren, uiteindelijk bedoeld om studenten op te leiden als medewerker(s) van de toekomst. De pop-up store gaat invulling geven aan diverse thema’s (Sinterklaas, Kerst, Valentijn, Pasen et cetera) en wordt gerund door studenten van het ROC van Twente in Rijssen en leerlingen vmbo basis/kader Reggesteyn Rijssen. Met de pop-up store willen we een vaste herkenbaarheid creëren, zodat klanten rondom een thema ook de Matsi binnenlopen voor een product of dienst.”

Enthousiasmeren voor retail

Het is voor Matsi.nl belangrijk dat zij studenten en leerlingen enthousiast maken en houden voor de Retail en deze talenten behouden voor Rijssen. “Samen met Nollen gaan we daarom zorgen voor een mooie, inspirerende leeromgeving in de praktijk. Samen gaan we evenementen organiseren en ook zorgen dat studenten en leerlingen betrokken worden bij de winkel van Nollen. Uiteindelijk kunnen studenten en leerlingen bijvoorbeeld een opdracht van Matsi-Nollen krijgen om een nieuwe vorm van ‘venten’ te bedenken en dit ook uit te voeren. Zo zijn er tal van andere ideeën mogelijk”, meent Pluimers. 

Volgend schooljaar wordt de opleiding Junior Accountmanager ook aangeboden in Rijssen. “Deze opleiding willen we uiteraard ook actief betrekken bij de learning community omdat accountmanagers de producten of ideeën weer kunnen verkopen richting bedrijven of andere potentiële afnemers. Tevens kunnen we met deze groep studenten ook weer andere bedrijven (niet alleen Retail) bedienen. Hopelijk kan Matsi.nl daardoor steeds meer betekenen voor de gemeente Rijssen-Holten.”

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 18 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 22 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07