Alidus Wessels (links) vertelt aan programmamaker Anja Brok over de actie van zijn familie om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds.
Alidus Wessels (links) vertelt aan programmamaker Anja Brok over de actie van zijn familie om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Foto: Jan Joost

Familie De Jong voor goede doel naar Alp d’Huez

Algemeen

RIJSSEN - Onder het motto “De Jong goes strong” gaan de families De Jong en Wessels komende zomer actie voeren op de Alp d’Huez in Frankrijk. De opbrengst van de actie is bestemd voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

In het programma PlatZat van Radio 350 vertelde Alidus Wessels dinsdagavond over de aanleiding van deze grote familieactie.

Binnen zijn schoonfamilie De Jong is sprake geweest van een tragisch ziektegeval. “Dat heeft ons aan het denken gezet en wij willen ons inspannen om geld in te zamelen voor het KWF. Dat wordt een familiegebeuren, want we gaan met drie teams de Alp d’Huez beklimmen op 1 juni. De drie teams hebben zich ten doel gesteld om per team 25.000 euro aan sponsorgelden op te halen.” De dinsdag na Pinksteren vertrekken ze naar Frankrijk en op donderdag 1 juni gaan zo’n 5000 deelnemers de berg op; fietsend maar het merendeel wandelend.

Wie meer wil weten van deze actie of wil doneren, kan alles vinden op de website van www.opgevenisgeenoptie.nl Daar is ook de teller van de opbrengst te zien. Die staat nu op bijna 20.000 euro.

Afbeelding
Looft den Heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 17 uur geleden
Afbeelding
Vol programma Koningsfestival 26 mrt., 20:35
Afbeelding
Komende weken expositie van Pieter den Hertog 26 mrt., 17:58
Afbeelding
Stille week in de Rijssense Schildkerk Goede Vrijdag 26 mrt., 13:44
Afbeelding
Hospice klaagde niet over geluid After Summer Party 26 mrt., 11:59
Afbeelding
Niet slopen maar het straatbeeld behouden 26 mrt., 09:53
Afbeelding
Verkoop van zelfgemaakte producten op Voorjaarsmarkt 26 mrt., 07:51
Afbeelding
Nieuw erfgoedbeleid moet geen papieren worden 25 mrt., 19:48