De bijeenkomsten voor de Twentse School voor Theologie worden gehouden in Sint Mary’s Chapel  Diepenheimseweg 114 in Markelo.
De bijeenkomsten voor de Twentse School voor Theologie worden gehouden in Sint Mary’s Chapel Diepenheimseweg 114 in Markelo. Foto: Twentse School voor theologie

Twentse School voor Theologie start op Weldam

Algemeen

MARKELO-RIJSSEN - De Twentse School voor Theologie is een feit. 20 april komt professor dr. Arnold Huijgen naar Twente voor een lezing in de Anglicaanse Sint Mary’s Chapel op landgoed Weldam in Markelo. 

De Twentse School voor Theologie is opgericht door dr. Matthijs van Ittersum uit Markelo. Hij is docent godsdienst en klassieke talen in het voortgezet onderwijs in Rijssen en wordt in het nieuwgevormde bestuur bijgestaan door Kees Jansen uit Rijssen, drs. Ellen van Heek uit Almelo en penningmeester is drs. Jan Adriaanse. Doel is om het nadenken over belangwekkende theologische thema’s in Twente een impuls te geven. 

Van Ittersum stelt dat Twentenaren interesse hebben in theologie. “Mogelijk al begonnen in de achtste eeuw toen de Ierese missionaris Plechelmus naar ons land kwam. Toch heeft Twente lange tijd geen school voor theologie gehad en dat willen we veranderen”, zegt Van Ittersum. Toonaangevende theologen komen naar Twente voor lezingen en debatten over teksten van Augustinus, Thomas van Aquino, Maarten Luther, Karl Barth en Joseph Ratzinger. Meer informatie: www.twentseschoolvoortheologie.nl

Afbeelding
Looft den Heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 17 uur geleden
Afbeelding
Vol programma Koningsfestival 26 mrt., 20:35
Afbeelding
Komende weken expositie van Pieter den Hertog 26 mrt., 17:58
Afbeelding
Stille week in de Rijssense Schildkerk Goede Vrijdag 26 mrt., 13:44
Afbeelding
Hospice klaagde niet over geluid After Summer Party 26 mrt., 11:59
Afbeelding
Niet slopen maar het straatbeeld behouden 26 mrt., 09:53
Afbeelding
Verkoop van zelfgemaakte producten op Voorjaarsmarkt 26 mrt., 07:51
Afbeelding
Nieuw erfgoedbeleid moet geen papieren worden 25 mrt., 19:48