Eén van de 370 rijders op snelheidsproef op de Zuurberg (foto: Coen van Hoevelaak).
Eén van de 370 rijders op snelheidsproef op de Zuurberg (foto: Coen van Hoevelaak). Foto: Coen van Hoevelaak

Enduro Holten verloopt zonder grote problemen

Algemeen

De eerste enduro van het seizoen werd verreden op zaterdag 4 maart en is zonder grote problemen verlopen. Enkele rijders haalden de finish niet, maar ongelukken en vervelende blessures bleven gelukkig uit.

HOLTEN - De opkomst was groter dan verwacht. 370 rijders meldden zich in de Beuseberg om deel te nemen aan de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap enduro. De vrijwilligers van MAC de Holterberg waren al een aantal weken in touw om het parcours uit te zetten en alle randzaken te organiseren. Spil in de organistatie Rinetta Luxwolda is dan ook trots op deze groep. “Echt een enorme pluim voor iedereen die heeft meegeholpen deze dag tot een succes te maken”, sprak Rinetta na afloop tot alle vrijwilligers op het feestje in clubgebouw ’t Stuurhuus. 

De dag was dan ook zonder grote problemen verlopen. “Dat komt ook omdat we bewust de tijden tussen de verschillende snelheidsproeven wat ruimer hebben aangehouden zodat de rijders niet onnodig hoeven te jakkeren”, vertelt Rinetta. Ook de deelnemers zijn weer blij te kunnen rijden na de winterperiode. “Holten is altijd goed georganiseerd en mooi om te rijden”, zegt de bezwete deelnemer Jamil Gootink uit Genderingen. Hij heeft zojuist de snelheidsproef op de Zuurberg gereden. Winnaars in de internationale klasse waren Max Schwarte uit Nijverdal en de Belg Antoine Magain. De Belg was de snelste in de zwaarste internationale klasse. Direct na de wedstrijd werd de route weer vrij en schoon gemaakt en kon tevreden worden teruggekeken op een geslaagde dag.

Tekst: Coen van Hoevelaak

Afbeelding
Ceremonie van kaarsen op Canadese Begraafplaats 6 uur geleden
Afbeelding
Midwinterhoorns klinken op de berg 10 uur geleden
Afbeelding
Kerstfair in Holten en bij molen in Dijkerhoek 12 uur geleden
Afbeelding
Gezellig kerstconcert Hervormd Gemengd Koor 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderbijbel-club houdt speciale kerstmiddag 2 dec., 19:40
Afbeelding
Kerstzang van Wilhelmina in Dionysiuskerk Rijssen 2 dec., 17:21
Afbeelding
Beleef het winterseizoen bij Buiteninn het Overveen 2 dec., 11:56
Afbeelding
Winterse gezelligheid in hartje Rijssen 2 dec., 10:56