Eén van de 370 rijders op snelheidsproef op de Zuurberg (foto: Coen van Hoevelaak).
Eén van de 370 rijders op snelheidsproef op de Zuurberg (foto: Coen van Hoevelaak). Foto: Coen van Hoevelaak

Enduro Holten verloopt zonder grote problemen

Algemeen

De eerste enduro van het seizoen werd verreden op zaterdag 4 maart en is zonder grote problemen verlopen. Enkele rijders haalden de finish niet, maar ongelukken en vervelende blessures bleven gelukkig uit.

HOLTEN - De opkomst was groter dan verwacht. 370 rijders meldden zich in de Beuseberg om deel te nemen aan de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap enduro. De vrijwilligers van MAC de Holterberg waren al een aantal weken in touw om het parcours uit te zetten en alle randzaken te organiseren. Spil in de organistatie Rinetta Luxwolda is dan ook trots op deze groep. “Echt een enorme pluim voor iedereen die heeft meegeholpen deze dag tot een succes te maken”, sprak Rinetta na afloop tot alle vrijwilligers op het feestje in clubgebouw ’t Stuurhuus. 

De dag was dan ook zonder grote problemen verlopen. “Dat komt ook omdat we bewust de tijden tussen de verschillende snelheidsproeven wat ruimer hebben aangehouden zodat de rijders niet onnodig hoeven te jakkeren”, vertelt Rinetta. Ook de deelnemers zijn weer blij te kunnen rijden na de winterperiode. “Holten is altijd goed georganiseerd en mooi om te rijden”, zegt de bezwete deelnemer Jamil Gootink uit Genderingen. Hij heeft zojuist de snelheidsproef op de Zuurberg gereden. Winnaars in de internationale klasse waren Max Schwarte uit Nijverdal en de Belg Antoine Magain. De Belg was de snelste in de zwaarste internationale klasse. Direct na de wedstrijd werd de route weer vrij en schoon gemaakt en kon tevreden worden teruggekeken op een geslaagde dag.

Tekst: Coen van Hoevelaak

Afbeelding
Looft den Heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 15 uur geleden
Afbeelding
Vol programma Koningsfestival 26 mrt., 20:35
Afbeelding
Komende weken expositie van Pieter den Hertog 26 mrt., 17:58
Afbeelding
Stille week in de Rijssense Schildkerk Goede Vrijdag 26 mrt., 13:44
Afbeelding
Hospice klaagde niet over geluid After Summer Party 26 mrt., 11:59
Afbeelding
Niet slopen maar het straatbeeld behouden 26 mrt., 09:53
Afbeelding
Verkoop van zelfgemaakte producten op Voorjaarsmarkt 26 mrt., 07:51
Afbeelding
Nieuw erfgoedbeleid moet geen papieren worden 25 mrt., 19:48