Tijdens de Martin Luther Kingdienst worden speeches van King vertoond.
Tijdens de Martin Luther Kingdienst worden speeches van King vertoond.

Laatste Martin Luther Kingdienst

Algemeen

ENTER - Op 4 april is het 55 jaar geleden dat Martin Luther King werd vermoord. De boodschap van deze zwarte Amerikaanse predikant leeft echter nog altijd voort, onder meer met de tour van The March of Martin. Een serie kerkdiensten die het verhaal verder vertellen. 

Het gezelschap van een band, een ‘black’ gospelkoor en predikant trekt overal volle kerken in een tijd waarin in veel plaatsen steeds minder mensen naar de kerk gaan. Zaterdag 25 maart is deze speciale dienst in Enter in de Katholieke Kerk aan de Dorpsstraat. De dienst begint om 19.00 uur.

Vervolg 

“Het is voorlopige de laatste uitvoering van deze dienst”, vertelt Arjen van der Berg. Arjen is zanger in het koor en staat versteld van de impact van deze speciale diensten. “We hebben deze dienst nu zeventien keer mogen uitvoeren in verschillende kerken door Nederland en overal zit het vol. In Dedemsvaart was wel een hele bijzondere gast aanwezig. Een broze Amerikaanse man van 85 jaar namelijk Harcourt Klinefelter, perschef en vriend van King. Hij was erg onder de indruk van de dienst en het raakte hem diep. Dit najaar en het voorjaar van 2024 worden extra diensten gepland.” Ook Frans Tijman (Locatieraad) hoopt met deze dienst in Enter veel mensen te bereiken om de boodschap van Martin Luther King te laten horen”.

Muzikale omlijsting

Een band en gospelkoor zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen, maar ook de samenzang. Een lichtinstallatie zorgt voor extra dimensie bij deze memorial. Ds. Arjen van der Spek vertelt episodes uit het leven van King en er zijn beelden van enkele speeches van Martin Luther King op de beamer. Daarnaast wordt stilgestaan bij hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. De baptistendominee ging in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw voorop in de geweldloze strijd tegen discriminatie en racisme. Zijn verbale en retorische vaardigheden en charismatische uitstraling leverden hem veel roem op, helaas had hij ook vijanden. Op 4 april 1968 (slechts 39 jaar oud) werd hij vermoord. Van der Berg: “De boodschap blijft helaas actueel en is daarom de moeite waard om te blijven herhalen.”
Meer informatie over de diensten is te vinden op themarchofmartin.nl

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 12 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 18 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 22 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56